ylapalkki

 

 

 

 

Mikä on A.'. A.'.

A.'. A.'. on Aleister Crowleyn ja George Cecil Jonesin 1907 perustama esoteerisen työn koulu, joka keskittyy yksilön henkiseen kehitykseen. Nimilyhenteen on sanottu tulevan sanoista Astrum Argenteum (Silver Star), mutta toisen tiedon mukaan seuran todellinen nimi on edelleen tarkoin varjeltu salaisuus. A-kirjainten jälkeen tulevat kolme pistettä muodostavat jumallista valoa heijastavan kolmion, joka symboloi ihmisen sisäistä oivallusta ja jumalkipinää.

A.'. A.'. voidaan jakaa sisäiseen ja ulkoiseen kouluun. Crowley jäsenteli ulkoisesta koulusta modernin ajan version rituaalimagian ja kabbalan viitekehykseen. Jones tutustutti Crowleyn Hermetic Order of Golden Dawniin, josta he ammensivat Lain kirjan ohella pohjaa uudelle järjestölle. Länsimainen rituaalimagia onkin tärkeä osa A.'. A.'. ta ja yhdistyy synkretistisesti buddhalaisuudesta ja vedalaisesta joogasta sekä tantrasta tuleviin osasiin.

Crowleyn näkemyksen mukaan ihmiskunnan kehitystä ohjaava salaisten mestarien joukko on tuhansia vuosia vanha. Se on pilkahdellut historian saatossa esiin salaseurojen opeissa ja henkisten mestareiden välityksellä. Henkisten mestareiden mandaatti manifestoitui maan päälle ja kirjalliseen muotoon Aiwass-nimisen henkiolennon välityksellä. Aiwass saneli Crowleylle Lain kirjan eli A.'. A.'. n ja OTOn keskeisen teoksen, jonka Crowley kirjoitti muistiin kolmen päivän aikana Egyptissä. Lain kirja esittelee uuden aikakauden Theleman lain ja kosmologian.

Jäsenyys ja vihkimysasteet

A.'. A.'. n tavoite on yksilöllinen henkisen kasvun polku oman mentorin opastuksella. Seuralla ei ole ryhmätoimintaa, sosiaalisia rientoja tai jäsenmaksuja. Yksilöllinen opettaja-oppilassuhde on tiivis ja usein oppilaan ainut kontakti järjestöön. A.'. A.'. on initiatorinen koulu, jonne on aika tiukat pääsyvaatimukset. Hakija on aluksi yhteydessä järjestöön ja saa sieltä kirjalistan, jonka teokset on hankittava itselle sekä opiskeltava läpikotaisin. Opiskeluun on käytettävä vähintään 3 kuukautta. Tämän jälkeen on vuorossa koe, jonka hyväksytyn suorittamisen jälkeen voi päästä jäseneksi Probationer-asteelle.

Vihkimyspolun mallina toimii kabbalapuu, jota initiaatti kiipeää kuvaannollisesti alhaalta ylöspäin harjaantuen maagisissa ja itsekehityksellisissä taidoissa. Tähtäimenä on Abyksen ylittäminen ja yhteys omaan Pyhään Suojelusenkeliin (HGA – Holy Guardian Angel). Tähän rituaaliin viitataan englanniksi nimellä the Knowledge and Conversation of the Holy Guardian Angel. Sen lisäksi maagikon polulla tulee vastaan erilaisia isoja siirtymätyöskentelyjä vihkimysasteelta toiselle siirryttäessä. Yksilön kehityksen tuloksena syntyy usein jaloja ajatuksia, tekoja ja pyrkimyksiä, jotka A.'. A.'. :ssa ohjataan palvelemaan ihmiskuntaa. Thelemassa on lopulta kuitenkin vain yksi tärkeä tavoite; oman Todellisen Tahdon löytäminen ja sen toteuttaminen ihan kaikessa.

Kuvaus A.'. A.'. n toiminta-ajatuksesta löytyy Crowleyn tekstistä One Star in Sight
Liber 185: https://hermetic.com/crowley/libers/lib185Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku
 


 

 

 

     
alapalkki