ylapalkki

 

 

 

 

A.'. A.'.n tunnuksen symboliikka

A.'. A.'.n sinetissä eli tunnuksessa on kahden kehän välissä teksti: The Sigillum Sanctum Fraturnitatus A.'. A.'. (A.'. A.'.n veljeskunnan pyhä sinetti) ja neljään osaan jaettu pieni ympyrä symboloimassa toimintaa Malkuthissa eli fyysisessä maailmassa. Seitsensakaraisen tähden sakaroihin on kirjoitettu jumalatar Babalonin nimi. Tähden sisällä toistuva 7-luku antaa gematriseksi lopputulokseksi 156, joka on Babalonin lukuarvo.

Tähden symboliikkaa voidaan avata monella tavalla. Se yhdistetään Venukseen, rakkauteen, täydellisyyteen ja suojelukseen. Aleister Crowleyn ja Frieda Harrisin Thoth Tarotissa tähti yhdistetään Ylipapittareen. Länsimaisessa okkultismissa seitsemän on alkemiassa tärkeä luku, joka viittaa seitsemään planeettaan ja viikonpäivään. Idässä se on perinteisesti yhdistetty seitsemään chakraan eli kehon energiakeskukseen. Aika-avaruudessa se kattaa neljä ilmansuuntaa sekä suuntautuu ylös, alas ja sisälle päin.

Unikursaali Heksagrammi

Unikursaalilla heksagrammilla tarkoitetaan kuusisakaraista tähteä, jonka voi piirtää yhdellä viivalla eli nostamatta kynää paperista (tai rituaalimiekkaa ilmaan piirtyvästä energiasta). Perinteinen heksagrammi muodostuu kahdesta päällekkäin asetettavasta kolmiosta.

Aleister Crowleyn kehittämässä unikursaalissa heksagrammissa on tähden keskellä keskellä kukka, jossa on viisi terälehteä. Kukka symboloi pentaakkelia ja siten mikrokosmosta viiden elementin kautta (maa, ilma, vesi, tuli ja henki). Ympäröivä tähti edustaa makrokosmosta planetaarisine ja jumalvoimineen. Se edustaa myös kabbalistisesti tasapainoa viittaamalla keskimmäisen pilarin kuuteen sefiraan, joista viisi on näkyvää ja yksi näkymätön.


Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku
   

     
alapalkki