ylapalkki

 

 

 

 

Kuoleman kohdannut maagikko
Haastattelussa Frater Valis

Kerro lyhyesti historiasi, millainen initiatorinen tie sinulla on ollut?

Voi ei, tätä ei voi kertoa lyhyesti, kun ikääkin on jo kunnon parrallisen verran. No, aloitin teoksella nimeltä Modern Magick, harjoitettuani ensin ”shamanismia” erilaisten etheogeenien kautta (mitä teen edelleen). Yritin Modern Magickia, mutta ei oikein edennyt. Sitten kuulin, että Pakanaverkko ry, jonka tilaisuuksissa olin käynyt aktiivisesti, järjestää haastattelutilaisuuden, jossa on Tapio Kotkavuori, Vasemman Käden Polun kirjoittaja.

Olin edeltävänä kesänä lähtenyt yhden illan varoitusajalla vaikean masennuksen ja neuroottisuuden diagnoosilla kohti Pohjois-Ranskaa jonglööräysfestivaaleille sirkusväen kanssa. Tein festareilta parin päivän reissun Pariisiin, missä kävin Pere-Lachaisen hautausmaalla idolini Jim Morrisonin haudalla. Tajusin, että idolini on kuolevainen, ja että minäkin tulen kuolemaan. Poimin hautuumaalta Korpin sulan, joka minulla on yhä tallessa. Se symboloi minulle uutta vapautta, vapautta masennuksesta ja neurooseista. Ja minä sain sen aikaan, ihan itse. Tällaisessa mielentilassa kohtasin Tapio Kotkavuoren. En odottanut haastattelulta mitään, korkeintaan kuriositeettiarvoa, mutta hänen tapansa puhua räjäytti tajuntani.

Ei kestänyt kauaa, kun olin yhteydessä Setin Temppeliin jäsenyydestä. Ja niin alkoi yhdeksän vuotinen taival Temppelin kanssa. Matkalla tutustuin riimuihin, ja melkein alusta asti Initiaatiossani oli mukana Gurdjieffin Neljäs Tie. Vietin myös aikaa sekä tanssimagian että demonologian parissa. Mutta 9v jälkeen tiemme erosivat. Tämän jälkeen tuli Nekroottinen faskiitti, josta myöhemmin lisää. Nyt olen Order of Anubiksessa, joka tutkii Aionista Sanaa (tosin OA:ssa ei tunneta aionisuutta) Xem, joka aiheutti suurta kuohuntaa Sanan Maguksen ollessa Setin Temppelin ylipappi 1980-luvun alkupuolella.

Kirjailijoista suosikkejani ovat: G.I Gurdjieff, P.D Ouspensky, Robert Anton Wilson, Philip K Dick, Don Webb, Fritz Fredric, Martin Heidegger, Tapio Kotkavuori

Oletko harjoittanut/kilvoitellut yksin vai yhdessä?

Yksin sekä yhdessä.

Kurkistus metafysiikkaan, onko maailmankuvasi uskonnollinen vai rationaalinen?

Maailmankuvani on uskonnollisrationaalinen. Sovellan tieteellistä metodia, joka voi myös olla täyttä improvisaatiota, metafyysisiin asioihin. Tunnen kutsua erityisesti Kaksoisvirranmaan jumalistoon, Setiin, Anubikseen, Odiniin, Erikseen, Shivaan, Ukkoon, ja Gozer – the destructoriin.

Kerroit minulle ylittäneesi Abyksen, kerrotko tästä kokemuksesta?

Matkani on pitkä ja kivulias. Vaati paljon kärsimystä, kun ego (”Chronzon”) pistää vastaan sille, että pitäisi siirtyä kielellisestä eksistenssistä kokemukselliseen, ei-kielelliseen, toimimaan symbolisella tasolla. Ylitin kerran siltaa Prahassa, ja minut valtasi tunne Aletheiasta, kulkemisesta Unohdusta eli virtausta, Lethe-virtaa, vasten kulkemisesta. Näkökenttäni valtasi purppura väri, joka viittaisi Initiaatioon Adeptia korkeammalle asteelle. Minut tuli ylitsevuotava tunne siitä, että olen saavuttanut oman, yksityisen, Temppelin Mestariuden.

Sitten kohtasin tragedian nekroottisen faskiitin eli lihansyöjäbakteerin kanssa. Menetin osittain kykyni liikkua, kun ennen faskiittia, olin mm. harrastanut aktiivisesti karatea. Seurasi pitkä, musta, toimimattomuuden ja synkkyyden aikakausi. Kunnes kaikki saavutti kriittisen pisteen. Ymmärsin, että muodostan itse oman todellisuuteni, todellisuus joka ei ymmärrä logiikkaa, on vain ”ääretön kertaa ääretön”, ja Itsestä Erillinen Älykkyys, joka on sekin iätön ja ääretön. Xem. Kunnes taas Xeper ja Remanifest. Ja sitten taas Xem. Pikkuhiljaa eteenpäin.

Mikä on tämä Xem josta puhut?

Xeper on tulla olevaksi. Xem vastaa kysymykseen, mitä sen jälkeen, maagisen formulan xeper ir xem kautta. Kun transendentoituu, ylittää Kuilun, kuolee ja syntyy uudelleen, Xem muuttuu ikäänkuin.. äh, en osaa selittää. VKP (musta), OKP (valkoinen), transendeitunut korkeampi Itse tarvitsee sekä valkoista että mustaa. Näin jos on Työskennellyt Xemin kanssa. Mutta silti se on vielä mysteeri. Puhutaan asioista joita ei voi käsitellä kielellisesti, on Tunne (Rakkaus), on Tahto, on HGA, mutta kommunikaatio on symbolista, niinkuin Riimut esimerkiksi.

Mikä Abyss mielestäsi on?

Varmasti vain Crowley tietää, mikä se on. Meillä on jokaisella oma todellisuustunnelimme. Abyss on minulle se kuilu, joka on kielellisen ja ei-kielellisen (symbolisen) todellisuuskäsityksen välillä, ja ego, joka taistelee siitä irtaantumista vastaan. Kuitenkin, irtaantuminen egosta ei minulle tarkoita harmoniaa multiversumin kanssa, vaan keskittymistä siihen mitättömyyteen mikä on osana ääretöntä määrää äärettömiä todellisuuksia, ymmärtäen, että samaan aikaan se on kaikki. Mutta voin olla täysin väärässäkin!

Abyksen ylittänyt on monissa järjestelmissä Magister Templi, miten koet tämän istuvaksi initiatoriseen kehitykseesi? Miten tämä kaikki on heijastunut maagikkouteesi ja ihan arjen elämääsi?

Minusta tuntuu, että vuorokaudessa ei tunnu tunnit riittävän, kun olisi niin paljon tehtävää. Sitä vaan
k e s k i t t y y ! Kun viimeiset viisi vuotta kaikki on ollut kaoottista, nyt tuntuu että elämällä on suunta, kohti Xemiä. Mutta pitää muistaa myös lepo. Thelema on ”kartta”, Xem on päämäärä.

Jos ylitykseen liittyi HGA:n kanssa keskustelut ja kohtaamiset, niin haluaisitko kertoa kokemuksesta?

Ensimmäinen askel oli HGA (Holy Guardian Angel). Se oli kuin olisin vain yhtäkkiä ollut hereillä. Minulle oli muodostunut pieni sielu (näkemykseni mukaan kaikilla ihmisillä ei ole sielua). Sielu joka oli yhtä kuin koko todellisuus. Kommunikaatio on suoraa, eikä sitä voi kielellistää.

Jos vertaat itseäsi nyt ja 15 vuotta sitten, mikä on erilaista? Tekisitkö jotakin toisin?

Set on Myrskyjen Jumala. Myrskyt kuuluvat osaksi elämää. En siis tekisi mitään toisin. Koska minulla on tietoisuus HGA:sta, tiedän myös, että jokaisella kärsimyksellä sekä myös jokaisella onnen tunteella on merkityksensä, merkitys joka on päätetty jo ennen reinkarnaatiotani Maapallolle. En silti, kuten Robert Anton Wilson uskoi vuosikaudet, olevani Siriukselta, vaan edeltävä on tuntematon – jos sellaista siis oli.

Millaiseksi ihmiseksi ja maagikoksi haluaisit kehittyä?

Minulla ei ole tällä hetkellä muita tavoitteita kuin gradu. Haluan valmistua filosofian maisteriksi. Olisin voinut opiskella kauppatieteitä, lakia, tietojenkäsittelytieteitä ja viimeisimpänä sairaanhoitajaksi, mutta silti päätin valmistua humanistiksi. Haluan, että myös työni antaa minulle jotain, rahan lisäksi. Sairaanhoitajan ammatti olisi ollut minulle liian fyysisesti raskasta, joskin jatkuvasti pusken itseäni eteenpäin NF kuntoutujana. Sairaanhoitajaopintojen ajoilta minulla on kaulanauha, jossa lukee ”Osaan. Tiedän. Välitän.”. Siihen oikeastaan kiteytyy elämänfilosofiani.

Maagikkona haluaisin kehittyä siten, että omaksuisin täydellisesti jonkin järjestelmän, joka puhuttelee minua. Jotain hyvin.. spesifiä, ja seremoniallista, kielellistä vastapainoa kokemukselliselle magialle.

Millaisia eväitä ja vinkkejä antaisit maagisesta itsekehityksestä kiinnostuneille ihmisille?

”I want to stay as close to the edge as I can without going over.
Out on the edge you see all kinds of things you can't see from the center.”


- Kurt Vonnegut

Thuleia


Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku
 


 

 

     
alapalkki