ylapalkki

 

 

 

 

Eddan jumalrunot

Pitkään loppuunmyyty Eddan jumalrunot on taas saatavilla. Upea teos sisältää alkuperäisten runojen ja tekstin lisäksi taiteilija Veera Pitkäsen 15 taidekuvitusta. Kirjaa voi tilata Viidennen Askeleen verkkokaupasta.

Runo-Eddana tunnettu kokoelma muinaisskandinaavista runoutta on pohjoiseurooppalaisen perinteen merkittävämpiä talletuksia, joka nousee niin kirjallisissa kuin myös kulttuurihistoriallissa merkityksissä tähdeksi maailmankirjallisuuden kartalle. Kokoelman runot muodostavat tärkeän tietolähteen pohjoisen mytologian tutkimuksessa. Ne ovat harvoja säilyneitä kirjallisia dokumentteja, jotka luovat valoa germaanisten kansojen moraaliin, elämänkatsomukseen ja muinaiseen uskontoon.

Runo-Eddan eli Vanhemman Eddan runoelmat voidaan jaotella sisällöltään kahteen runojen päätyyppiin: jumalrunoihin ja sankarirunoihin. Käsillä olevaan teokseen on koottu Runo-Eddan jumaltarustoa kuvaavat runot. Aale Tynnin oivaltava suomennostyö Runo-Eddan parissa on vertaansa vailla. Teoksessa on mukana suomentajan laatima johdanto ja laajat runojen selitysosuudet.

Kirjaa myy Viides Askel

Julkaisija: Viides Askel (verkkokauppa)
Kuvitettu painos 2016
Sivumäärä: 272
Sidosasu: Sidottu
ISBN: 978-952-68446-1-9

 

 

 

Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku
alapalkki