thuleia, thuleiantupa, luonnonuskonnot, wicca, noituus, shamanismi, riimut, magia, thelema shamanismi, noituus, luonnonuskonnot noituus, wicca, luonnonuskonnot luonnonuskonnot, yrtit,  magia, voimaeläimet, seidat mytologia, shamanismi, kuu, wicca, noituus, saamelaisuus, jumalattaret, pakanuus

 

 

 

 

Voimaeläin: joutsen

Joutsen edustaa ylväyttä, kauneutta ja itsearvostusta. Se on kautta aikojen ollut yksi voimakkaimmista voimaeläimistä. Suomalaisille joutsen edustaa kansallislintua ja on puhtauden vertauskuva. Pohjoisella pallonpuoliskolla joutsenet ovat valkoisia ja eteläisellä mustankirjavia.

Joutsen tuo mukanaan kauneutta, joka ilmenee eri tavoilla. Musiikki voi alkaa kutsua syvällisemmin, musiikkimaku laajentua tai laulaminen tuntua tärkeältä. Myös runous on joutsenen suosiossa ja sulkakynällä kauniille paperille kirjoitetut maagiset sanat.

Kauneus voi liittyä fyysisiin ominaisuuksiin. Kertoohan vanhan kansantarinakin, miten rumasta ankanpojasta (joutsen kuuluu ankkalintuihin) kasvaa kaunis joutsen. Tarina saattaa toki toteutua sisäisillä tasoillakin, henkisen kehityksen avautuessa uuteen vaiheeseen. Jos sinulla on hankaluuksia itsearvostuksen ja ulkoisen olemuksen saralla, joutsen tuo itsevarmuutta ja turvaa. Se auttaa sinua muuttumaan tarpeellisella tavalla kokeaksesi itsesi kauniimmaksi. Usko siihen, että elämänvirta kannattaa ja johdattaa sinua.

Luonnossa joutsenet ovat toisinaan kovia puolustamaan reviiriään aina aggressiiviseen käytökseen asti. Mitä ajatuksia tämä mielessäsi herättää? Oman puolustaminen yhdistyy joutsenessa vahvaan uskollisuuteen ja kestävään parisuhteeseen. Joutsen on monogaaminen ja viihtyy saman puolison kanssa läpi elämän. Romanttisen rakkauden lisäksi se symboloi viattomuutta.

Voimaeläimenä joutsen opettaa intuition kuuntelemista. Sen pitkä kaula tähyää kohti tulevaisuutta ja moni joutsenihminen kykeneekin ennustamaan tulevia tapahtumia. Joutsen kannustaa haaveilemaan, katsomaan ruusunpunaisten lasien läpi ja uskomaan unimaailman viisauteen. Tutustu myös kansantarujen kertomuksiin joutsenista. Esimerkiksi kalevalaisesta tarustosta löytyy kertomuksia Tuonen joutsenesta. Eddassa kaksi joutsenta juo vettä Asgardissa Urdin lähteestä. Monissa kulttuureissa jumalat käyttävät joutsenta kulkuvälineenä eri todellisuuksien välillä.

Thuleia

Teksti on alunperin julkaistu Lehto - Suomen Luonnonuskontojen yhdistys ry:n Seita-lehden numerossa 3/2010.

Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.