thuleia, thuleiantupa, luonnonuskonnot, wicca, noituus, shamanismi, riimut, magia, thelema shamanismi, noituus, luonnonuskonnot noituus, wicca, luonnonuskonnot luonnonuskonnot, yrtit,  magia, voimaeläimet, seidat mytologia, shamanismi, kuu, wicca, noituus, saamelaisuus, jumalattaret, pakanuus

 

 

 

 

Voimaeläin: käärme

Käärme on monen maan kansanperinteessä niin tärkeä eläin, että siitä riittäisi tarinoita kokonaiseksi kirjaksi. Suomessa esiintyy kolme käärmelajia; kyy (Vipera berus), rantakäärme (Natrix natrix) ja kangaskäärme (Coronella austriaca). Joskus käärmeeksikin luultu vaskitsa (Anguis fragilis) on jalaton lisko eikä suinkaan käärme. Kyy on Suomen käärmeistä ainoa myrkkykäärme.

Voimaeläimenä käärme on voimakas ja monipuolinen. Se kantaa mukanaan historiallista vastakkainasettelua hyvään (jumalatar, viisaus) ja pahaan (syntiinlankeemus). Kristillinen taru käärmeestä paholaisen kätyrinä on poikinut käärmeelle ominaisuuksia kuten kataluus ja lipevyys. Käärmeen voimien kanssa työskentelevän kannattaakin kiinnittää huomiota varjopuoliinsa ja työstää niitä. Kun omat negatiiviset luonteenpiirteensä saa käsiteltyä ja työstettyä, johtaa tie kohti käärmeen edustamaa syvää viisautta ja elämän mysteerien ymmärtämistä.

Käärmeen voima tuo voimakkaan yhteyden maahan. Maassa jalatonna luikertava käärme on voimakkaasti läsnä tässä hetkessä, halliten koko kehonsa ja kadoten tarpeen tullen suojavärinsä turvin kallioon tai aluskasvillisuuden joukkoon. Käärme on kuuro, se aistii tärähtelyjä maassa ja haistaa sierainten lisäksi kielellä! Käärmeellä voi olla yhteys veteen, sillä toiset käärmeet uivat ja jopa elävät vesistöissä. Sitä kautta käärme on yhteydessä alitajuntaan ja matkaa maailmojen välillä käyttäen reittinään vesistöjä, maassa olevia koloja ja korkeuksiin kohoavia puita.

Käärme on itsenäisyyden ja erakkouden opas, joka on valmis puolustautumaan pistävästi ja tekemään täsmäiskuja, joiden jälkeen se vetäytyy takaisin omaan paikkaansa. Käärme on myös uudistumisen ja uudelleensyntymisen symboli. Se luo nahkansa kuin uuden ruumiin kokoava shamaani tai uuden maagisen nimen ja identiteetin ottava maagikko. Omaa häntäänsä purren se pyörii ikuisuudessa ja kiertää syklisenä ajasta aikaan, maailmankulkua mitaten.

Käärmevoimien tullessa elämään voi olla aika kokeilla hypnoosia, transsia ja erityisesti tärinätranssia osana maagisia työskentelyjä. Käärme on yksi shamaanien käyttämistä apueläimistä, joiden avulla tai muodon ottamalla on kuljettu shamaanimatkalla. Käärmeen voi tavata myös kiemurtelemassa Merkurius-sauvassa ja sitä kautta tutkia sen yhteyksiä parantamiseen ja alkemiaan. Käärme on voimakas seksuaalisen energian ja elämänvoiman symboli.

Kysymyksiä:

  • Osaatko puolustaa itseäsi?
  • Vai puolustatko itseäsi liian kärkkäästi?
  • Kaipaako koko kehosi parempaa huolenpitoa?
  • Tarvitsetko elämääsi ison muutoksen?
  • Onko joku asia jäänyt parantumatta?
  • Onko seksuaalisuutesi tasapainoista?
  • Kuristatko läsnäolollasi jonkun ihmisen?
  • Vai kuristaako ja myrkyttääkö joku sinua?
  • Miten annat tilaa luovuudelle?

 

Thuleia

Teksti on alunperin julkaistu Lehto - Suomen Luonnonuskontojen yhdistys ry:n Seita-lehden numerossa 2/2008.

Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.