thuleia, thuleiantupa, luonnonuskonnot, wicca, noituus, shamanismi, riimut, magia, thelema shamanismi, noituus, luonnonuskonnot noituus, wicca, luonnonuskonnot luonnonuskonnot, yrtit,  magia, voimaeläimet, seidat mytologia, shamanismi, kuu, wicca, noituus, saamelaisuus, jumalattaret, pakanuus

 

 

 

 

Voimaeläin: Kissa

Yleensä voimaeläimet ovat villieläimiä ja edustavat kesyttämätöntä eläinenergiaa. Kotikissa tarjoaa tähän joukkoon kehräävän poikkeuksen. Mutta kissaa ei kukaan tulekaan kesyttämään koskaan sataprosenttisesti. Se edustaa omaa tahtoa, viisautta ja itsenäisyyttä.

Kissa historiassa

Kiss kiss kippurahäntä... lastenlorujen suosittuun karvakorvaan on kautta historian suhtauduttu tunteikkaasti. Pohjolassa Freija-jumalattareen liitetty kissa on ollut hedelmällisyyden symboli. Satoja vuosia sitten Euroopassa mustia kissoja tapettiin niin runsaasti, että täysin mustaa kissaa on nykyään lähes mahdoton löytää. Vainon syynä oli vanha uskomus, jonka mukaan noidat muuttuivat yöllä kissoiksi.

Intiassa kissan on ajateltu auttavan synnytyksessä, koska se itse kehrää synnyttäessään. Synnytystapahtumassa on joidenkin kertomusten mukaan pidetty kissaa äidin mahalla, jotta synnytys helpottuisi. Tarina kuulostaa kyllä aikamoiselta utopialta. Olisi vaikea kuvitella kissan pysyttelevän vaikeroivan ja tuskaisen ihmisen mahakummulla tyynesti kehräten.

Tunnetuin historiallinen kissahahmo on egyptiläinen jumalatar Bast, joka kuvataan yleensä kissanpäisenä naisena. Bast on aamunkoiton, musiikin, tanssin ja nautinnon jumalatar, joka suojelee perheitä, naisia, lapsia, kotikissoja ja hedelmällisyyttä.

Kissan energia

Kun kissa ilmestyy voimaeläimeksi, se tuo mukanaan monenlaisia maagisia merkityksiä. Kissa opettaa meille omia rajoja ja itsenäisyyttä; samalla tassulla voi silittää ja raapia. Kissa on itsenäinen kulkija, jolle omat retket tekevät hyvää. Kissa kutsuu istumaan yöllä kalliolle ja tuijottamaan ääneti kuuta antaen tilaa sisäiselle intuitiolle.

Kissan energioihin liittyy myös seksuaalisuus ja kehollisuus. Jollekin kissaenergia materialisoituu capoeiran harrastamisena tai joogaamisena. Kissa pitää hyvin tarkasti omasta puhtaudestaan huolta. Mitä fyysinen ja henkinen puhtaus voisi tarkoittaa omassa elämässäsi? Kissaisa energia on myös utelias ja leikillinen. Vanhakin kissa saattaa saada sätkyjä ja juosta häntä pörhössä omaa varjoaan jahdaten.

Kissan negatiivisia puolia on leikittely, joka ilmenee joskus tavoilla, jotka kuluttavat joko ihmistä itseä tai tämän tuttavia. Kissalla on taipumus joutua helposti seksuaalisiin suhteisiin ja joskus sotkea asiansa niissä heittäytymällä väärien ihmisten seuraan tai luottamalla liian nopeasti. Toisaalta kissaihminen vaihtaa kavereita tai harrastuksia hyvinkin nopeasti kyllästyttyään entiseen.

Intuition lisäksi kissa tuo mukanaan vaistoamisen ja tarkkanäköisyyden lahjan. Kissa näkee hyvin pimeässä ja tasapainottelee kapeilla aidanpäällyksillä lähes maagisen tarkasti. Kissalla on myös hyvin tarkka kuulo, joten se on vartioinnin ja suojelun symboli. Yöaktiivisena eläimenä kissa on valmis luotsaamaan sinut läpi pelkojesi ja tuoman valoa psyykeen pimeimpiin nurkkiin.

Avainsanoja:
itsenäisyys, magia, uteliaisuus, intuitio, monta elämää, viisaus, mysteerit, yöaktiivisuus, fyysisyyden ja henkisyyden yhdistäminen

 

Thuleia

Teksti on alunperin julkaistu Lehto - Suomen Luonnonuskontojen yhdistys ry:n Seita-lehden numerossa 4/2010.

Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku