ylapalkki

 

 

 

 

Lain kirja ja A.'.A.'.n kirjallisuus

A.'. A.'.n kirjallisuus on listattu järjestyksessä kuvauksen kera Hermetic Libraryssa, jossa se myös on luettavissa sähköisesti https://hermetic.com/crowley/libers/index#aa

Kaikki kirjat on nimetty Liber-sanalla, joka tarkoittaa kirjaa. Sen perässä on juokseva roomalainen numerointi. Kirjat on lisäksi luokiteltu kirjaimilla A-E perustuen niiden sisältöön ja tärkeyteen. Esimerkiksi luokassa A on pyhiä kirjoituksia, joita ei saa muuttaa edes yhden kirjaimen vertaa. Sääntö liittyy kirjallisuuden sisältämiin piiloviesteihin ja gematrisiin merkityksiin, jotka häviäisivät muutosten myötä.

Lain kirja – Liber Al vel Legis

A.'. A.'n pyhä kirja on nimeltään Lain kirja, koko nimeltään:

Liber AL vel Legis
sub figura CCXX
as delivered by
93=418 to DCLXVI

Aleister Crowley puhui kirjasta termeillä AL ja Liber Legis. Crowley oli vuonna 1904 häämatkalla Kairossa vaimonsa Rosen kanssa, jossa hän kirjoitti muistiin Lain kirjan kolmen päivän aikana 8.-10. huhtikuuta. Crowley koki olevansa välittäjä, jonka kautta Aiwass-niminen henkiolento kanavoi kirjan ihmiskunnalle. Kirjan myötä maailmalle julistettiin uusi Horuksen aikakausi ja Theleman laki ”Tee mitä tahdot”.

Uuden aikakauden visio syrjäyttää entisen ns. Osiriksen aikakauden mallin, jossa kuoleva ja ylösnouseva jumaluus (vrt. Jeesus) toimii uhrina ja sijaiskuolijana ihmisen puolesta. Theleman filosofia julistaa rakkauden ja vapauden lakia, sekä yksilön vastuuta omista teoistaan. Jokainen ihminen on tähti, joka toteuttaa omaa todellista tahtoaan harmoniassa muiden ihmisten kanssa, jotka kulkevat oman tähtensä määräämällä kurssilla.

Lain kirja jakaantuu kolmen jumaluuden puheenvuoron myötä kolmeen osaan. Jumaluudet ovat egyptiläiset Nuit, Hadit ja Ra-Hoor-Khuit. Teoksen kieli on runollisen maagista ja sen ymmärtämistä auttaa perustieto länsimaisesta okkultismista ja hermeettisestä kabbalasta. Selitysteoksia ja kommentaarejakin on saatavilla, mutta parhaiten kirjasta saa irti opiskelemalla ja pohtimalla itse. Thelemiitit eivät aktiivisesti yritä käännyttää muita kirjan avulla saati tuputtaa omia selitysmallejaan ainoina oikeina. "Menestys on todisteesi: älä väittele; älä käännytä älä puhu liikaa!" (AL III:42)

Lain kirjassa kehotetaan kääntämään kirja kaikille kielille. Suomenkielisen käännöksen on julkaissut 2007 Thelema Julkaisut ja kääntänyt Antti P. Balk. Suomennos sisältyy Marko Meretvuon kirjaan Uuden aikakauden profeetta - Aleister Crowleyn koottuja kirjoituksia (2018).

Lain kirja englanniksi (Book of the Law)
The Old and New Commentaries to Liber AL Aleister Crowley

Muita suositeltavia kirjoja

Karl Germer: Selected Letters 1928-1962
Phyllis Seckler (Soror Meral): The Thoth Tarot, Astrology & Other Selected Writings
Phyllis Seckler: The Kabbalah, Magick, and Thelema: Selected Writings, Volume II
Phyllis Seckler, David Shoemaker, Marlene Cornelius (toim.): Jane Wolfe: Her Life With Aleister Crowley, osat 1 ja 2
Jane Wolfe: The Cefalu Diaries: 1920-1923
David Shoemaker: Living Thelema
David Shoemaker: The Winds of Wisdom
J. Daniel Gunther: Initiation In The Æon of the Child
J. Daniel Gunther: The Angel and the AbyssHuom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku
 

 

 

 

     
alapalkki