ylapalkki

 

 

 

 

Theleman laki

Theleman laki ”Do what thou wilt” eli Tee tahtosi mukaan kehottaa ihmistä etsimään ja toteuttamaan todellisen syvimmän tahtonsa eli karmallisen elämäntehtävänsä. Thelema-sana on kreikkaa ja tarkoittaa tahtoa. Lausahduksen juuret löytyvät jo 1500-luvulta, jolloin fransiskaanimunkki François Rabelais kirjoitti Suuren Gargantuan hirmuinen elämä –kirjassa fiktiisisestä luostarista, jonka nimi oli Thélème ja sen ainoa sääntö oli fay çe que vouldras" ("Fais ce que tu veux" eli "Tee mitä tahdot").

Lain kirjassa Theleman laki kiteytetään kahdessä lauseessa:

Do what thou wilt shall be the whole of the Law
– Tee tahtosi mukaan on oleva koko laki.

”Love is the law, love under will.”
- Rakkaus on laki, rakkaus tahdon alla.

Näistä lauseista löytyy avainsanat tahto (kreikaksi Thelema) ja rakkaus (kreikaksi Agape). Kreikkalaisessa numerologiassa molempien sanojen lukuarvo on 93. Tällä luvulla viitataankin yllä mainittuihin lauseisiin ja sitä käytetään yleisesti lyhenteenä thelemiittien keskuudessa viittaamaan lain keskeisiin lauseisiin. Tahdon ja rakkauden ilmaisevaa lauseparia käytetään myös tervehdyksenä.

Vapaus on tärkeä arvo ja heijastuu thelemassa suvaitsevaisuutena. Uuden aikakauden uskonto onkin hyväksyvä eikä poissulkeva ja hyväksyy tasa-arvoisena erilaiset ihmiset, sukupuolet, rodut, seksuaaliset suuntaukset ja sosioekonomiset asemat. Crowley kirjoitti, että laki on tarkoitettu kaikille.

Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku
 


 

     
alapalkki