ylapalkki

 

 

 

 

Gnostinen Messu Suomessa

Ecclesia Gnostica Catholican (E.G.C.) järjestämä Gnostinen Messu toteutettiin ensimmäisen kerran Suomessa 19. toukokuuta 2019. Messu on O.T.O:n (Ordo Templi Orientis) keskeinen rituaali ja yhteinen mystinen seremonia. Messussa on valtavasti erilaisia kerroksia ja voidaankin sanoa sen sisältävän universumin ja elämän salaisuudet sekä avaimet ihmisen henkilökohtaiseen kasvuun kohti jumaluutta.

Ecclecia Gnostica Catholica on O.T.O:n kirkollinen haara, jossa seremonioista vastaa piispojen alaisuudessa papisto ja muut viranhaltijat. Yhteys emojärjestöön käy ilmi siinä, että viranhaltijoiden on oltava tietyillä initiaatioasteilla edetäkseen tehtäväänsä. Gnostiseen Messuun on voinut osallistua tätä ennen matkustamalla Itämeren yli Ruotsiin, jossa järjestetään toisinaan myös kaikille avoimia messuja. Avoimuus tarkoittaa myös sitä, että jokainen osallistuja osallistuu seremoniaan eikä toimi ulkopuolisena tarkkailijana. Kukin käy vuorollaan alttarilla ja saa eukaristin, jonka jälkeen hän kääntyy ja lausuu ääneen ”Minussa ei ole mitään mikä ei ole jumalista”.

Messu järjestetään temppelissä, jossa on useita alttareita ja tilaa liikkumiseen seremonian aikana. Osallistujan silmien edessä rakentuu rituaalidraama, jonka keskiössä ovat Thelemalle keskeiset asiat: Valo, Elämä, Rakkaus ja Vapaus. Messu löytyy suomennettuna esimerkiksi Marko Meretvuon kokoamasta kirjasta Uuden aikakauden profeetta.

Messun järjestäjänä toimi O.T.O:n Pohjan Neito -Keidas Helsingissä.

Uskontonnustus

Minä uskon yhteen salaiseen ja sanoinkuvaamattomaan HERRAAN, ja yhteen Tähteen
Tähtien Joukossa, joiden tulesta olemme kaikki luotuja, ja johon me kaikki tulemme
palaamaan, ja yhteen Elämän Isään, Salaisuuden Salaisuuteen, hänen nimeensä KAAOS, Auringon ainoaan viransijaiseen Maan päällä, ja yhteen Ilmaan, kaiken hengittävän ravitsijaan.

Ja minä uskon yhteen Maahan, meidän kaikkien äitiin, ja yhteen Kohtuun, jossa kaikki
ihmiset sikiävät ja jossa he tulevat lepäämään, Salaisuuden Salaisuuteen, hänen nimeensä BABALON.

Ja minä uskon Käärmeeseen ja Leijonaan, Salaisuuden Salaisuuteen, Hänen nimeensä
BAFOMET.

Ja minä uskon yhteen Valon, Elämän, Rakkauden ja Vapauden Gnostilaiseen ja Katoliseen Kirkkoon, sanaan, jonka laki on THELEMA.

Ja minä uskon Pyhimysten uskonyhteyteen.

Ja, semminkin kun ruoka ja juoma muuttuu meissä hengelliseksi ravinnoksi, uskon Messun Ihmeeseen.

Ja minä tunnustan yhden Viisauden Kasteen jonka avulla suoritamme Lihaksitulemisen
Ihmeen.

Ja minä tunnustan elämäni, yhden, yksilöllisen ja ikuisen, joka on ollut, on ja tulee olemaan.

AUMGN. AUMGN. AUMGN.

Gnostinen Messu Ruotsissa

Ruotsissa Gnostista Messua järjestetään useassa paikassa. Keväällä 2019 Tukholmassa Messua juhlistettiin temppeliritareiden upeassa maanalaisessa tilassa. Osallistujia oli ulkomailta useammasta maasta. Vaikka liturgia toimitettiin ruotsiksi, oli hienoa kuulla, miten monella kielellä kajahti eukaristin jälkeinen julistus "There is no part of me that is not of the gods"

Lisätietoa Ruotsin O.T.O:n toiminnasta:
www.oto.se

 

Thuleia

Lähde:
Pohjan Neito -keidas, Ordo Templi Orientis Suomi
Kirjoittajan kuva-arkisto


Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku
 


 

 

”Minussa ei ole mitään

mikä ei ole jumalista”

     
alapalkki