ylapalkki

 

 

 

 

Druidien puuhoroskooppi ála Thuleia


Omenapuu (23.12.-1.1. ja 25.6-4.7.)
Moni kasvattaa pihallaan omenapuita esteettisistä syistä. Puu on sopusuhtaisen harmoninen ja sen oksat kaartuvat uskollisen taipuvasti moneen suuntaan. Se kantaa oksillaan hedelmällisyyden jumalattaren symboleita. Omenapuun merkissä syntynyt onkin tunteellinen ja arvostaa rakkautta. Joskus omena huomaa vierineensä hakemaan rakkautta aidan toiselta puolelta, jos sitä on tarjolla siellä enemmän kuin omalla puutarhapalstalla. Vihreä omena on viety ennen vanhaan lahjaksi opettajan pöydälle. Tästä muistumana se on yhä oppimisen, logiikan ja älykkyyden symboli. Näitä piirteitä omena-ihmisestä löytyykin. Jos arki käy liian tasaiseksi, kulauttaa hän kurkkuunsa maljallisen kuplivan pirskahtelevaa omenasiideriä.

Kuusi, Pihtakuusi (2.1.-11.1. ja 5.7.-14.7.)
Kuusta on kuvailtu vaativaksi puuksi, jolla on kallis maku. Hänen omin maailmansa löytyy historian ja tieteen parista; vanhat esineet, vintage-puuterirasiat ja kristallisalissa vietetyt iltajuhlat houkuttelevat pihtaa puoleensa. Arvonsa tunteva pihtakuusi voi olla ronkeli kumppani ja tuntea joissakin tilanteissa pohjatonta yksinäisyyttä. Osaksi tämä juontuu hänen kirkkaasta älystään, joille harva vetää vertoja.

Jalava (12.1-24.1. ja 15.7.-25.7.)
Jalavan löytää todennäköisesti ekokaupan projektipäällikön roolista tai uskonnollisen yhteisön puuhamiehen paikalta. Jalava-ihminen on karismaattinen, suora ja avoin. Hän tykkää toimia jalojen aatteiden ja ideologioiden puolesta – mieluiten johtoasemassa ja vielä mieluummin omia käsityksiään muille jakaen. Toisia tuskastuttaa joskus jalavan hitaus ja jahkailu. Moni jalava muistuttaa ulkoisesti puulajia ollen isonkokoinen, kaunis ja kuitenkin notkea. Eettisten arvojen lisäksi jalava tuppaa olemaan myös ihmissuhteissa intohimoisen omistautuva, mutta samalla vaativa. Jalavan kanssa onkin mukava elää pitkässä parisuhteessa ja nauttia tämän huumorintajusta ja mielikuvitusrikkaista jutuista.

Sypressi (25.1.-3.2. ja 26.7-4.8.)
Sypressin sisäinen maailma on yhtä vahva kuin koko puu konsanaan. Hän elää omissa ajatuksissaan ja viihtyy rakkaiden ihmisten parissa. Sypressiä on vaikea löytää vääntämästä kättä konfliktitilanteissa, sillä sisäinen rauha on hänelle tärkeää. Villiä puoltansa sypressi toteuttaa eläinten parissa ja liikkumalla metsissä. Sypressi löytää onnensa pienistä asioista; punaisesta tuvasta ja perunamaasta. Raha tuntuu olevan hänelle toisarvoista. Sypressi-ihminen on se leffojen hyvä naapuri, joka lainaa avuliaasti tikapuita ja lykkää lumet sinunkin kotiovesi edestä. Kiikkustuolissa takan edessä keinuva sypressi-vanhus esittelee mielellään lapsenlapsilleen kattavaa valokuva-albumikokoelmaansa ja tarinoi menneistä hyvistä ajoista.

Poppeli (4.2.-8.2. ja 5.8.-13.8.)
Poppeli on ulkomuodoltaan kaunis ja koristelee itsensä käädyin ja koruin. Ensivaikutelma poppelista voi olla välinpitämättömän etäinen, vaikka poppeli hymyilisi nätisti. Pohjimmiltaan hän on kuitenkin empaattinen, mutta käy sisäistä kamppailua oman tilansa ja ystävyyssuhteiden merkityksen välillä. Omaa tilaa poppeli tarvitsee myös asuinpaikkansa suhteen. Hänen kannattaakin muuttaa ydinkeskustan ulkopuolelle, missä on enemmän avaruutta. Toisinaan poppeli heittäytyy äärimmäisen pessimismin valtaan. Jos maailma tuntuu kaatuvan poppelin päälle, tekee ystävä mieluisan palveluksen pyytäessä poppelia kahville tai kuuntelemalla tämän huolia. Kunnianhimo nostaa pessimistin kuitenkin aina kuopasta, sillä hän saa tyydytystä suunnitellessaan uraansa. Toisinaan poppeli on liian kriittinen itseänsä kohtaan.

Keltis (9.2-18.2 ja 14.8.-23.8.)
Keltis on puuporukan todennäköisin interreilaaja, sillä hän tuntee olonsa kotoisaksi missä tahansa ja kasvattaa nopeasti juurensa uuteen paikkaan. Suoraviivaisuus ja uskaliaisuus vie Keltis-ihmisen toisinaan kummallisiinkin seikkailuihin, sillä hän rakastaa nousta huomion valokeilaan. Hänellä on taipumus joutua toisten johdattelemaksi ja yllyttämäksi. Jos tähtimerkit ovat suotuisissa asemissa, saattaa Keltis päätyä isoksikin staraksi – ja huonommalla onnella hänet löytää marttyyroimasta lähikuppilan nurkkapöydästä. Keltiksellä on parhaat edellytykset purkaa kunnianhimoa taiteeseen; esittävä taide, suurien uniikkiveistosten tekeminen tai muusikon ura sopii hänelle erinomaisesti. Parisuhteisiin hän suhtautuu herkällä mielenlaadulla ja sitouduttuaan juuttuu kumppaniinsa tiukasti.

Mänty (19.2.-28/29/2. ja 24.8.-2.9.)
Mänty viihtyy niin saariston paljailla tuulisilla rinteillä kuin etelän maiden paahtavissa pinjalehdoissa. Hän onkin sitkeä ja kohtaa pystypäin muuttuvat olosuhteet. Mänty kimaltelee auringossa kyljet kullalla koristeltuina. Hän tuntee arvonsa ja sisustaa lukaalinsa laadukkailla, näyttävillä kalusteilla. Mänty kartuttaa omaisuuttaan nopeaa älyä ja rohkeutta vativilla osakesijoituksilla. Jos alanvaihto on edessä, hän pysyttelee organisaatiokykyä vaativissa johtotehtävissä ja menestyy niissä hyvin alasta riippumatta. Alaiset pitävät männystä, joka on johtajana hyvä kuuntelemaan ja muistaa taputtaa rohkaisevasti olalle kun toinen sitä tarvitsee. Mutta odottakaapas, jos mänty menee ja rakastuu! Tunteiden palo ja kiihko valtaavat mielen. Jos suhde kuitenkin kariutuu, mänty ei ikinä näytä pettymystään, vaan kääntää tapahtumat voitokseen.

Paju (1.3.-10.3 ja 3.9-12.9)
Intuitiivinen paju näkee toisten sisimpään ja kietoutuu itse mysteereiden viittaan. Hän saattaa toisinaan hämätä ihmisiä esittämällä avutonta tai kujeilemalla eri näkökulmilla. Pajun psykologinen silmä on pettämätön, tosin omia vaihtelevia toiveitaan hänenkin on vaikea arvata ennalta. Paju suhtautuu elämään poeettisesti ja karkaa talven puhureita etelän lämpöön, mieluiten meren äärelle. Paju nauttii kovasti perinteisistä käsityöharrastuksista. Parisuhteen toisen osapuolen on oltava taitava pajun psykologisissa peleissä tai kiltin myöntyväinen tämän tahdon alla. Paju ei näet tykkää kompromisseista eikä takuulla anna sinun siirtää lempisohvaansa toiselle puolelle olohuonetta. Ja viehän kaikenlainen muutos aikaa elämästä nauttimiselta.

Lehmus (11.3.-20.3 ja 13.9.-22.9.)
Sympaattinen lehmus kuuntelee mielellään toisten murheita ja saa läsnäolollaan toisen olon kohentumaan. Lehmus on kuitenkin pohjimmiltaan ylpeä, joten älä loukkaa tai aliarvioi häntä. Mielensä pahoitettuaan hän heittäytyy hankalaksi ja saattaa kiukutella pitkäänkin vaihtaen iloisen hymyn sekunnissa surun ja alakuloisuuden pitkään viittaan. Tästä selvitään kuitenkin pienellä imartelulla, jolle lehmus on herkkä. Myös iso kaakaokupillinen ja niskahieronta isossa pehmeässä nojatuolissa muuttavat lehmuksen taas tyytyväiseksi. On kuitenkin hyvä muistaa, että lehmuksella on aina mukanaan sisäinen pessimismin ääni ja taipumus tahdottomaan jahkailuun. Lehmuksen kannattaa pitää mielensä virkeänä puuhaamalla kaikkea tekniikkaan liittyvää. Hän keksii usein arkielämää helpottavia niksejä ja tekee tarkkanäköisiä huomiota ympäristöstään.

Tammi (21.3.)
Tammi on metsän voimakas ja ylpeä kuningas. Hän säteilee ympäristöönsä elämänvoimaa ja urheutta. Hän on veistoksellisen kaunis ja urheilullinen. Täydellisyyttä rikkoo ajoittainen terävyys ja joustamattomuus – tammi kun ei siedä kompromisseja saati komentelua, vaan pyrkii itse ohjaamaan muiden toimintatapoja. Tammelle olisi kauhistus näyttää heikkoutensa julkisesti. Moni ihastuu ensivaikutelmaan vieraanvaraisesta tammesta, joka on seurueen keskipiste ja ystävilleen uskollinen seuramies. Mutta rakastua häneen ei kannata ellei ole aivan varma omista mahdollisuuksistaan – tammi kun viehättyy helposti uusista ihailijoista ympärillään ja vaihtaa sydänkäpynsä päivitettyyn versioon. Tammi pinttyy helposti tapoihinsa ja vastustaa elämän muutosvoimia omasta linnakkeestaan käsin.

Pähkinäpensas (22.3.-31.3. ja 24.9.-3.10.)
Pähkinäpensasta kuvaa parhaiten kaksijakoisuus ja vastakohtaisuus. Ensivaikutelma vaatimattomasta ja vähään tyytyväisestä pähkinäpensaasta voi peittää kirkkaan älykkyyden ja taipumuksen ymmärtää saumattomasti ympärillä olevia kokonaisuuksia. Hänen tarkka mielensä arvaa toisten salaisuudet. Hän katselee elämää omanlaistensa lasien läpi ja tulkitsee sen kulkua eri tavalla kuin muut. On kausia jolloin hän lipuu toisten mukana ja aikoja, jolloin hän johtaa virtaa oman tahtonsa mukaiseen suuntaan. Seuralaisena pähkinäpensas on parhaimmillaan deittailevassa suhteessa – pitkään parisuhteeseen hän harvoin osaa rauhoittua. Riippuu oikeastaan päivästä, onko hän rakkaalleen ja ystävilleen ihastuttava sydänkäpynen vai myrkkyä niskaan kaatava ilkimys. Hän menestyy urallaan hyvin, jos jaksaa oikeasti kiinnostua hyödyntämään taitonsa oikein.

Pihlaja (1.4.-10.4. ja 4.10-13.10.)
Pihlajan voi löytää pakanayhdistyksen sihteerin pestistä, jossa hän toimii tehokkaasti ja harkitsevasti. Hän pitää asioiden järjestelystä, mutta on alituisen huolestunut tulevaisuudesta ja ottaa asioista liikaakin vastuuta syyttäen itseään, jos kaikki ei onnistu täydellisesti. Hänen pitäisi oppia itsensä vuoksi yksinkertaistamisen taito. Ulkomuodoltaan pihlaja on herkän kaunis ja kevyen norjavartinen. Hän viihtyy peilin edessä ja ihastuttaa ystäviään suloisella hymyllään. Pihlaja on valmis spontaanien ideoiden mukaan toimimiseen ja sopeutuu muutoksiin erinomaisesti. Jos et pane pahaksesi itseesi kohdistuneista korkeista vaatimuksista, saat pihlajasta rakkautta vuolaasti antavan aviopuolison.

Vaahtera (11.4.-20.4. ja 14.10.-23.10)
Vaahtera viihtyy huipulla siistissä jakkupuvussa ja huolitellussa kampauksessa. Hän valitsee autonsa, koiransa ja kellonsa omaa hienostunutta makua noudattaen, yleensä massasta poiketen. Hän testaa uusia keksintöjä eturintamassa ja suuntaa katseensa tulevaan. Vaahtera ei viihdy yksin kotosalla, vaan istuskelee mielummin kuppilassa ystävän seurassa. Moni kertoo hänelle syvimmätkin salaisuudet, sillä vaahtera osaa pitää ne omana tietonaan. Vaahteralla on hyvä mielikuvitus ja tarkka vainu asioiden todellisesta luonteesta. Silti hän on hieman arka ja valitsee tarkoin asiat, joihin lähtee mukaan. Toisaalta vaahtera saattaa kurottaa oksansa epätavalliseen suuntaan ja tehdä muiden mielestä riskialttiita ratkaisuja. Tavallinen kaduntallaaja ei pysy vaahteran kanssa samoilla kärryillä, sillä tämän äly, innovatiivisuus ja monimutkaisuus vaativat toiselta paljon.

Saksanpähkinä (21.4.-30.4. ja 24.10.-2.11.)
Saksanpähkinää joko rakastaa tai sitten vihaa. Hän on muista riippumaton ja toimii oman päänsä mukaan. Hänet voi löytää yrityksen johdosta tekemästä nopeita strategisia päätöksiä – joskus toisten kustannuksella. Saksanpähkinä on kyllä vieraanvarainen ja miellyttävä, mutta toisaalta hän saattaa siirtää vanhat ystävänsä arkistoon kuin ohimennen. Saksanpähkinä on mielenkiintoista seuraa, sillä hän luo omat reittinsä elämässä. Ajatukset ovat tuoreita ja rohkeita, arki täynnä yllätyksiä ja uskaliaita ideoita. Välillä hän on oikukkaan kiukutteleva ja ristiriitainen, mutta toisinaan vaipuu varoittamatta hiljaisuuteen. Ulkoisesti hän on tarkka etiketistä, vanhoista tavoista ja tyylistään. Välillä tuntuu, että hän paikkailee niillä epävarmuutta.

Jasmiini (1.5.-14.5. ja 3.11.-11.11.)
Jasmiinin tunnistaa elohopeamaisesta liikkuvuudesta, iloisesta hymystä ja seurallisesta luonteesta. Hän viihdyttää niin lapset kuin vanhuksetkin ja tuntuu leijailevan kepein askelin arkihuolten yläpuolella. Jasmiinin hyvin tunteva ystävä tietää, että tämä on ulkoisesta kuvasta huolimatta herkkä masentumaan. Jasmiini on tunteellinen ja ottaa kritiikin henkilökohtaisesti, vaikka esittäisi muuta. Jasmiinille on tärkeintä elämässä tasapaino ja harmonia, joka syntyy huolellisella ihmissuhteiden hoidolla. Silti pitkäaikaisiin suhteisiin hän harvoin haksahtaa, koska nauttii itsenäisyydestä ja omasta vapaudesta. Ehkäpä hän päätyy adoptoimaan sinkkuna lapsen kaukomailta. Hänen varallisuudellaan se olisi myös taloudellisesti helppo vaihtoehto.

Hevoskastanja (15.5.-24.5. ja 12.11.-21.11)
Hevoskantanjan luonnetta leimaa vahva oikeudentaju. Hänen ylitseen ei kävellä. Hänen mielipiteitään ei haasteta. Hänen tapojaan ei muuteta. Toisten mielestä hevoskantanja voi olla pinttyneine tapoineen jopa paranoidinen ja huvittava. Muutama hevoskantaja valjastaa moraalikäsityksensä dogmaattisen fanaattiseen uskonnollisuuteen. Pohjimmiltaan hän on filosofi, joka antaa ajatustensa leijailla tuonpuoleisessa tai menneisyyden taruissa. Hevoskantanja on vahva ja kaunis – pitkän elinikäisen rakkauden vaalija. Filosofinen luonne kaipaa työpaikkaa, joka haastaa hänen ajatuksensa monipuolisesti. Ellei tällaista löydy, on hän pian netissä etsimässä uusia työpaikkailmoituksia.

Saarni (25.5.-3.6. ja 22.11.-1.12.)
Saarnilla on vahva intuitio ja tahto. Hän luovii elämässä mielikuvitusta hyödyntäen ja välttelee karikkoja tarkan laskelmoinnin ansiosta. Parisuhteet ja ystävyyssuhteet hän luokittelee hyvien ja huonojen puolten kanssa siisteihin pinoihin ja miettii miten hyötyisi niistä parhaiten. Saarnin mielestä vanhan ajan järkiavioliitto on erinomainen vaihtoehto. Ainakin, jos se edistää hänen tahtonsa toteutumista ja ohjaa elämää oikeaan suuntaan. Saarnin menestyksensä tielle ei asetuta poikkiteloin makaamaan. Kompromisseja ei tehdä ellei aloite niihin tule häneltä. Koitapa tuossa sitten pärjätä mukana hermostumatta saarnin vahvaan tahtoon. Saarni on valmis ponnistelemaan perheen edun eteen. Fyysinen saarni on voimakas ja liikunnallinen, solakka ja kameraa rakastava.

Valkopyökki (4.6.-13.6. ja 2.12.-11.12.)
Valkopyökki ihastuttaa pienestä pitäen herttaisella kauneudellaan. Hän kulkee säntillisesti balettitunneilla tai lintukerhossa, järjestää isompana pakanaleirejä ja kerää tunnollisesti kierrätysmateriaaleja talteen. Mikään ei kiukuta häntä niin paljon kuin hutaisemalla organisoidut tapahtumat ja uusista ideoista vouhuttavat ihmiset. Miksei suosiolla pysyttäisi vanhassa ja hyväksi todetussa? Valkopyökki on ihanteellinen työntekijä, sillä hän on vastuuntuntoinen ja tarkistaa jälkensä taatusti. Olisihan se karmeata, jos yllättävä virhe tai huolimattomuus veisi hyvästä työstä saadun kunnian ja maineen. Pitkäksi venähtäneet työpäivät tai harrastukset voivat syödä aikaa parisuhteelta, joka saa jälleen kerran valkopyökin omantunnon kolottamaan. Ehkäpä hänen pitäisi tehdä viikkoaikataulu, jossa olisi jaettu säntillisesti aikaa myös parisuhteen hoitamiseen.

Viikunapuu (14.6.-23.6. ja 12.12.-21.12)
Viikunapuu on perinteinen patriarkka tai matriarkka, joka viihtyy kiikkustuolissa keskellä suurperheen läheisyyttä ja lämpöä. Vilttiin viikunapuu mielellään kääriytyisikin ja pakenisi arkea, sillä sisimmässään hän on laiska ja nautinnonhaluinen. Kotiaskareissa ja harrastuksissa hänellä kuitenkin riittää virtaa niin paljon, että perhe seuraa välissä huolestuneen hilpeinä toisen touhuamista. Silloin tällöin viikunapuun remontit pitkittyvät tai hän tipahtaa tikapuilta hosutessaan. Rakkaalleen viikunapuu ei erehdy lepertelemään. Hän ostaa mielummin toiselle patakintaan tai vie tämän uudelle luontopolulle. Viikunapuu on kuin italialainen arvokas vanhus; hän on hienostuneen lämmin ja herkkä sekä samalla sydämellisen naurava ja ilmeikäs.

Koivu (24.6.)
Kärsivällinen koivu on käytännöllinen. Hän pukeutuu mielummin mukaviin vaelluskenkiin kuin koreileviin saapikkaisiin. Toisten mielestä koivun käytännöllisyys lähentelee asketismia. Nukkuukohan hän levitettävässä kenttävuoteessa samalla tavalla kuin Mannerheim? Koivun asunto ei ole taatusti Kampissa tai Punavuoressa. Hän asustaa maaseudun rauhassa ja nauttii klapien teosta pakkasilla. Käytännöllisyydestä huolimatta koivu on yllättävän taiteellinen – hän osaa muotoilla kaunista ja luoda silmää hivelevää taidetta. Hän saattaa myös menestyä keksintöjä tekemällä. Hänen luovuutensa löytää konkreettisen muodon. Koivu on tyytyväinen vähään. Kotikirjasto ja oma tontti riittävät. Ystäväpiiriä koivu ei juuri kasvata, sillä sosiaaliset kiemurat eivät vedä häntä puoleensa. Hän on hienostunut ja jalo eikä pidä juoruista. Seurustelukumppanina koivu on mutkattoman herttainen ja rauhalliseen rakkauteen tyytyvä. Hän on takuuvarmasti uskollinen ja kotikeskeinen.

Oliivipuu (23.9.)
Oliivipuun henkiset juuret ovat etelässä. Kaamoksen aika ja talven koleus ovat hänelle tuskaa. Ystävänä ja puolisona oliivi on kärsivällinen ja uhrautuva. Hän on niin hyväntahtoinen, että unohtaa välillä tarkkailla ettei kukaan käytä häntä liikaa hyväkseen. Puolisonsa eteen hän on myös valmis tekemään paljon ja luopumaan tarvittaessa omista haaveistaan. Oliivin parhaita puolia on rauhallisuus ja tyyni mielenlaatu, jolla on tapana tarttua rauhoittavasti lähiympäristöön. Toisaalta oliivi on niin ujo ja arka, että ei taatusti erehdy kyselemään toisen asioista – jonka joku voi tulkita välinpitämättömyydeksi. Oliivi on parhaimmillaan hoiva-alalla, jossa hän on pidetty ja taitava. Vapaa-aikanaan oliivipuu joogaa kirkasvalolampun äärellä, meditoi ja opiskelee kulttuurihistoriaa. Hänen tietämyksensä ilahduttaa monia, jotka malttavat hiljentyä kuuntelemaan oliivin mietteitä.

Pyökki (21.12.-22.12.)
Pyökki on nuorekas vielä vanhanakin. Hän pukeutuu huolellisesti valittuihin pukuihin ja käyttää arvokkaita koruja. Tuntuu ettei mikään saa pyökkiä horjahtamaan pois elämänpolulta, joka johtaa tasaisesti kohti menestystä ja rikkautta. Kuinka joku onkin samalla niin kaunis ja kekseliäs ja käsistään kätevä? Pyökin lapset huomauttaisivat tähän väliin, että onpa sama henkilö myös saita ja pihi ja tiukkakin toisinaan. Pyökki itse vastaisi olevansa vain tarkan suunnitelmallinen kaikilla elämänsä osa-alueilla. Ei kai pihi ostaisi kalliita jugend-sohvia asuntoonsa? Hän sijoittaa mielellään arvokkaisiin esineisiin ja nauttii hopeanharmaasta Mersustaan. Puolisolleen pyökki on mitä rakastavin ja antautuvin sekä samalla älykästä keskusteluseuraa ja kujeilevan eroottinen makuuhuoneen rauhassa.


Thuleia

Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku
 
 
 

 

     
alapalkki