thuleia, thuleiantupa, luonnonuskonnot, wicca, noituus, shamanismi, riimut, magia, thelema shamanismi, noituus, luonnonuskonnot noituus, wicca, luonnonuskonnot luonnonuskonnot, yrtit,  magia, voimaeläimet, seidat mytologia, shamanismi, kuu, wicca, noituus, saamelaisuus, jumalattaret, pakanuus shamanismi, noituus, luonnonuskonnot noituus, wicca, luonnonuskonnot luonnonuskonnot, yrtit,  magia, voimaeläimet, seidat mytologia, shamanismi, kuu, wicca, noituus, saamelaisuus, jumalattaret, pakanuus

 

 

 

 

Riimujen opiskelu

Riimutietouden oppiminen on vuosien projekti. Aina, kun luulet oppineesi yhden riimun merkityksen, alkaakin elämässä seuraava oppitunti ja löydät kustakin riimusta uusia puolia. Muistan lukeneeni tuttua kirjaa kymmenettä kertaa ja ihmetelleeni jotakin lauseita, joihin tunnuin törmäävän ensimmäistä kertaa. Riimut siis heijastavat elämänvaiheitamme sekä asioita joista olemme kiinnostuneita.

Omalla polullani riimujen oppimisen metodi on monihaarainen:
- kirjatieto ja historiallinen tieto
- riimujen muodon miettiminen ja sen avaama ymmärrys
- riimujen tulkitseminen itselle ja muille.

Historiallisten lähteiden tutkiminen ja tieteellinen historiantutkimus näyttävät sen maailman ja kontekstin, missä riimuja aikoinaan käytettiin. Se luo puitteet sille, mitä riimun muoto voi autenttisesti sisältää: esimerkiksi Jera-riimussa voi nähdä kahden linnun vastakkain aukeavat nokat. Jos Jera-riimussa näkee kaksi v-kirjainta ja päättelee sen viittaavaan siihen, että sinun pitäisi olla vegaani ja videobloggaaja, se ei voi olla autenttisesti mahdollista - vaan kertoo oman subjektiivisesti luomasi merkityksen.

Otteeni riimuihin on vihkimyksellinen, eli uskon riimujen muodon ja tietouden opettavan meille asioita niin ulkoisesta kuin sisäisestä universumista, eli maailmasta ja itsestämme. Suosittelenkin opiskelemaan riimut yksi kerrallaan pitäen samalla päiväkirjaa havainnoista. Riimuja voi opetella vaikkapa kahdeksan riimun perhe kerrallaan ja pitää välillä viikkojen tai kuukausien taukoa, jotta opitut asiat pääsevät rauhassa muhimaan alitajunnassa.

Omat riimut voi valmistaa puusta kaivertamalla ja maalaamalla riimukuviot kaiverrukseen perinteisellä punaisella värillä. Oikeilla välineillä kiveäkin voi kaivertaa.

Riimuperheet - kehityksen kaari

Vanha Futhark on jaettu kahdeksaan perheeseen (Aett tai ætt) eli vanhan skandinaavisen tavan mukaan ryhmään, jolla on vankka sukulaisuussuhde tai virallinen suhde. Riimuja vihkimyksellisesti opetellessa kannattaa edetä yksi perhe kerrallaan. Ensimmäinen Freyrin kahdeksikko liittyy elämän perustarpeisiin. Vasta kun arjen puitteet on pistetty kuntoon, on mieli levollinen siirtymään seuraavaan vaiheeseen.

Siihen levollisuus loppuukin, sillä Heimdalin kahdeksikko tuivertaa tupaan lunta ja jäätä. Vihkimyksien tarkoitus on ravistella ja koetella, jotta ihminen voi astua tuhkasta eteenpäin uudistuneena ja vain aidosti tärkeät asiat sydämessään. Lopuksi on vuorossa Tyrin kahdeksikko, joka haastaa meidät kohtaamaan ihmisyyden, yhteistyön, perheen ja suvun.

Riimu ja riimuperhe kerrallaan etenevä opiskelu on riimun merkityksen sisäistämistä mietiskelemällä riimun symboliikkaa ja merkityksien ilmenemistä omassa elämässä ja itsessä. Et opiskele siis vain pelkkää piirrettyä riimua vaan riimun avulla itseäsi ja omia sisäisiä mysteereitäsi. Avaimia tähän löytyy initiatorisen riimutiedon kirjoista. Toivon myös saavani oman kirjan aiheesta pian valmiiksi.

Freyrin kahdeksikko - elämän perustarpeet


Heimdalin kahdeksikko - henkisen kasvun riimut


Tyrin kahdeksikko - ihmisyys ja perintö

 

Lisätietoa kirjoista:

Freya Aswynn: Principle of Runes
Ensio Kataja: Riimujen viisaus
Edred Thorsson: Futhark
Edred Thorsson: Runelore
Edred Thorsson: The Nine Doors of Midgard
Eddan jumalrunot (Suomennos: Aale Tynni)

Thuleia

Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.