thuleia, thuleiantupa, luonnonuskonnot, wicca, noituus, shamanismi, riimut, magia, thelema shamanismi, noituus, luonnonuskonnot noituus, wicca, luonnonuskonnot luonnonuskonnot, yrtit,  magia, voimaeläimet, seidat mytologia, shamanismi, kuu, wicca, noituus, saamelaisuus, jumalattaret, pakanuus

 

 

 

 

Rummun vihkiminen

Ostitpa, saitpa tai teitpä itsellesi rummun, siitä tulee noitarumpu tai shamaanirumpu vasta, kun se on vihitty tähän käyttötarkoitukseen. Perinteisesti tällaisen rummun on vihkinyt shamaani, joka on samalla hakenut rummulle hengen ja herättänyt rummun eloon henkimaailman tasolla. Tälle sivulle on koottu pari erilaista vihkimiskaavaa.

Uutta rumpua synnyttäessä voima alkaa kerääntyä rumpuun jo ennen varsinaista rummun rakentamisen hetkeä. Rakentaja asettaa mielessään maagisen intention rummun syntymiselle. Jokaisessa rakentamisen vaiheessa hän käyttää shamanistista näkökykyä ja transsitilaa linkittyäkseen rummun materiaaleihin ja henkisiin työvaiheisiin. Hän voi etsiä sopivan rumpukapulan maastosta shamanistisella näkökyvyllä, tutkia kapulan historiaa ja pyytää sen henkeä näyttäytymään rumpumatkalla. Ehkäpä on tarpeen koristella kapula ja pyytää sille oma henki. Kun rumpu on viimein saateltu fyysiseen olomuotoon, on aika vihkiä se shamanistiseen käyttöön.

Rummun vihkimisriitti

Etsi hyvissä ajoin luonnosta paikka, joka on muuta maastoa korkeammalla oleva kumpu tai tunturi. Valitse rituaalipaikaksi alue, jonka keskipisteenä on suuri kivi, kanto tai puu.

Varaa mukaasi vihittävän rummun lisäksi polttopuuta ja tee jokaiseen pääilmansuuntaan pieni nuotio illan hämärtyessä. Kulje alueen ympäri myötäpäivään helistimen kera helistäen ja samalla pyytäen mielessä tai ääneen paikan hyvien henkien siunausta. Voit kulkea alueen ympäri myös suitsukkeen kanssa ja ajatella savun olevan puhdistava lahja, joka linkittää fyysisen todellisuuden henkimaailmaan.

Seiso rituaalitilan keskipisteessä rumpu kädessä. Sulje silmäsi ja keskitä tietoisuus itseesi. Tunne miten olet maailmanpuu, jonka juuret kasvavat jaloista syvälle maahan ja pää koskettaa latvuksena taivasta ja tähtien valoa. Keskitä intentiosi, tahtosi, ajatuksesi rummun vihkimiseen. Voit lausua aikomuksesi ääneen ja pyytää henkioppaasi paikalle.

Kulje hiljaa rummuttaen pohjoisen nuotiolle ja kierrä se kaksi kertaa. Pyydä pohjoisesta ja maan elementiltä rumpuusi voimia, jotka liität kyseiseen ilmansuuntaan ja elementtiin. Näitä voivat olla henkinen voima, maanläheisyys, järkevyys, periksiantamattomuus, rehellisyys, arktinen sisukkuus ja yksinkertainen luontoa kunnioittava elämäntapa. Pohjoisen suuret tunturit juurruttavat meidät luontoon ja muistuttavat miten tärkeää on elävä yhteys maahan.

Palaa keskipisteeseen kulkien se kerran ympäri ja jatka matkaasi idän nuotiolle, joka on ilman elementin suunta. Anna askeleiden johdattaa nuotion ympäri kaksi kertaa. Pyydä rumpuusi ilman elementiltä rumpuun haluamiasi ominaisuuksia. Ilmaan ja itään liitetään abstrakti ajattelu, uuden oppiminen, puhdistuminen, ideat, keksinnöt ja helisevät esineet. Idän viileät tuulet uudistavat vanhoja ajatusmalleja ja rohkaisevat meitä muistamaan todellisen olemuksemme jokaisen auringonnousun aikaan.

Kulje keskipisteen kautta etelän nuotiolle ja tulen elementtiin. Kierrä nuotio kaksi kertaa ja toivo rumpuusi tulen edustamia ominaisuuksia. Näitä ovat voima, maaginen tahto, fyysinen kestävyys, rakkaus, intohimo, idealismi, uudestisyntyminen, hedelmällisyys, päättäväisyys ja rohkeus. Tuli raivaa tietä sinne, missä kukaan ei ole uskaltanut kulkea.

Käy keskipiste kiertäen ympäri ja kulje vielä lännen nuotiolle kiertäen sen kahdesti. Lännen tuli edustaa veden elementtiä, joka on tunteiden ja vaistojen aluetta. Vesi opettaa intuitiosta, rajojen yli kulkemisesta, yhteydestä kuolleisiin esivanhempiin, tunteiden kirjosta ja yhteydestä historiaan ja menneisyyteen. Länsi muistuttaa meitä jokaisen auringonlaskun aikaan omasta kuolevaisuudestamme. Aikamme ei ole hukattavaksi, vaan todella tärkeiden asioiden hoitamiseksi.

Palaa lopulta keskustaan ja rummuta hetken lujempaa. Voit rummuttaa kohti alista ja ylistä, lausua tai laulaa rummullesi voimalaulun tai tehdä jonkin muun seremoniallisen teon rumpusi kunniaksi. Ehkä voi olla sopiva hetki tehdä rummulla ensimmäinen matka ja hakea rummulle henkiopas tai alkaa etsiä henkimaailmasta symboleita, jotka haluavat tulla maalatuksi rummun kalvolle.Hese Amiluulah - rummun herättäminen

Sarangerel Odigon kirjoitti vuonna 2006 Sacred Hoop -lehteen mongolien perinteisestä tavasta herättää rumpu eli vihkiä rumpu shamanistiseen käyttöön. Riitti on suunniteltu pelkistäen, jotta se on helppo suorittaa itse, ilman shamanistisen taustayhteisön tukea.

Mongolien perinteessä ajatellaan, että rummun henki tiivistyy rakentamisen hetkellä, jolloin rummun materiaalien henkivoimat kerääntyvät ja tiivistyvät yhteen. Rummun herättämisen rituaalissa shamaani yhdistää oman henkivoimansa rummun voiman kanssa, voidakseen kommunikoida kaikilla tasoilla rummun hengen (ezen) kanssa. Tämän jälkeen rummun henki ja shamaanin tietoisuus ovat hieman lomittain ja side rumpuun lähenee, koska rummun henki on herätetty shamaanin apuhengeksi.

Mietiskely

Etsi sopiva rituaalitila ulkoa villistä luonnosta ja rakenna tilan keskukseen nuotio. Syvenny rumpusi olemukseen mietiskelemällä sen syntyä. Käy mielessäsi läpi kaikki materiaalit, josta rumpu on valmistettu. Mitä puuta siinä on, millaisen elämän puu eli? Tiedätkö missä puu on kasvanut, saatko siitä sisäisen näyn? Onko rumpunahka synteettistä materiaalia vai nahkaa? Millaisesta eläimestä nahka on ja mitä voimia se edustaa? Jos rummussa on muovikalvo, miten muovi sai alkunsa öljystä, joka syntyi miljoonien vuosien kuluessa maaperässä ja sulatti itseensä lukuisia fossiileja? Käytä mietiskelyvaiheeseen aikaa ja anna itsesi samaistua materiaaleihin.

Alkuleikki

Siperiassa on perinteinen tapa antaa lapsien leikkiä rummulla ennen vihkimistä. Rummun hengen sanotaan nauttivan leikistä ja sen synnyttämästä ilosta. Anna rumpusi leikitettäväksi ja muiden rituaaliin osallistujien kosketettavaksi ennen vihkimistä, jonka jälkeen rumpu on pyhitetty shamanistiseen käyttöön.

Vihkiminen

Kutsu rituaaliin paikalle henget, jotka kutsut yleensäkin osaksi shamanistista työskentelyäsi. Näitä henkiä ovat yleensä neljän elementin henget ja omat voimaeläimet, henkioppaat tai haltijat. Kutsu paikalle helistintä helistämällä vihittävän rummun henki ja pyydä sitä liittolaiseksesi. Ala rummuttaa rummulla ja anna rumpusi rytmin johtaa seremoniaa. Jos paikalla on useita rummuttajia, nämä liittyvät nyt kunnioittavasti uuden rummun johtamaan rytmiin.

Kun tietoisuutesi alkaa muuttua ja olet valmis tekemään henkimatkan, pyydä rumpusi henkeä näyttämään sinulle rummun syntyyn liittyvät asiat; missä asui se eläin, joka tarjosi rumpuusi kalvon, miltä se näytti ja minkä ikäisenä se luovutti nahkansa? Millaisesta puusta puuosat ovat lähtöisin? Millaisia fossiileja on siinä öljyssä, josta rummun mahdollinen muovikalvo on tehty? Millaisessa maaperässä oli se metalli, josta rummun metalliosat on tehty? Sulje silmäsi ja visualisoi itsesi vuorenhuipulle odottamaan rummun hengen saapumista.

Anna rummun rytmin kulkea yhtä luonnollisesti kuin oma hengityksesi kulkee, anna sen sykkiä samassa rytmissä sydämesi kanssa. Kun shamaani vajoaa tässä rummutuksessa transsiin (ongod orood), ottaa rummun henki hänet valtaansa ja alkaa soittaa rumpua. Tällöin shamaani ei enää itse kontrolloi soittamisen tahtia vaan rummun henki päättää rummutuksen tahdin. Näin shamaanin tietoisuus ja rummun tietoisuus yhtyvät. Samalla hetkellä shamaani näkee vuorenhuipulle saapuvan hengen, joka voi olla lähes minkälainen tahansa luonnonhengestä fantasiamaiseen olentoon. Henki voi näyttää rummun syntymisen vaiheita ja hetken, jolloin hän meni rumpuun. Hän voi opettaa tiettyjä tapoja kyseisen rummun käytölle shamanistisessa työssä.

Rummutuksen jatkuessa rummun henki voi näyttää uusia rytmejä ja shamaani saa joskus huulilleen voimalaulun, jonka hän laulaa. Hetki on hyvin voimallinen, sillä se opettaa shamaanille uusia kykyjä ja yhdistää hänen voimaansa uudella tavalla. Mongolit kutsuvat tätä hetkeä nimellä shanar, mikä viittaa kyvykkyyden ja taitojen kasvamiseen.
Rummutuksen jälkeen on aika seremonialliselle kiitosaterialle, joka jaetaan kaikkien osallistujien kesken. Aterialla kiitetään ja kunnioitetaan sekä shamaania että shamanistista perinnettä, joka tuo viisautta, siunausta ja voimaa yhteisölle.

Thuleia

Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku
 


 


     
Rumpu Soikoon 2018 - Shamanistinen kesätapahtuma