ylapalkki

 

 

 

 

Tähtirubiini (The Star Ruby)
Liber XXV


Tähtirubiini on A.’.A.’.n virallinen rituaali ja Aleister Crowleyn suunnittelema thelemiittinen versio traditionaalisesta Lesser Banishing Ritual of Pentagrammista. Perinteisessä LBRP:ssa kierretään myötäpäivään (Deosil), mutta Crowley on halunnut korostaa karkottavaa vaikutusta vaihtamalla kiertosuunnaksi vastapäivän (Widdershins). Rituaalikieli on vaihtunut hepreasta kreikaksi ja jumaluudet sekä neljänneksiin kutsuttavat entiteetit juutalaiskristillis-kabbalistisesta kuvastosta thelemiittisiksi ja uusplatonisiksi.

Crowley julkaisi rituaalin Frater Perdurabon nimellä hieman eri muodossa vuonna 1913 The Book of Lies -kirjassa. 1929 rituaali julkaistiin täydennettynä ja uudistettuna; Therion, Nuit, Babalon ja Hadit korvasivat aiemman version: Chaos, Babalon, Eros ja Psyche -nimet.

Theleman luostarissa Sisiliassa Tähtirubiinia tehtiin joka päivä Liber Reshin ja Tahto-harjoituksen ohella. Tähtirubiini on LBRH:n verrattuna ainoastaan karkottava rituaali, eikä sen aikana ole tarkoitus kutsua paikalle minkäänlaisia voimia, vaikka Tau-ristin aikana jumalmaailman emanaatioita puhutellaankin. Crowley tuumi, että kyseessä on hiotumpi versio Golden Dawnin LBRP-rituaalista.

Termistö ja merkit

Kun aloitat rituaalin ja alat tehdä Hiljaisuuden merkkiä, visualisoi itsesi Harpokrates-jumaluudeksi. Tunne kaikilla aisteilla miten olet jumaluus, joka käskee painokkaasti kaikkia pahoja henkiolentoja häipymään paikalta. Merkkien ohjeistus: www.thelemapedia.org/index.php/Ritual_Signs

KAKODAIMONOS paha henki tai demoni

PhALLE Fallos ei ole tässä yhteydessä sukupuolisidonnainen termi vaan viittaa ihmisen kuolemattomaan osaseen ja elämänvoimaan, joka on meissä kaikissa.

IAÔ Jumaluuden kaava: Isis, Apophis, Osiris / Isä, Äiti, Lapsi jne. IAO on gnostilainen versio YHVH:sta eli Tetragrammatonista. Kreikan kirjaimet Iota, Alpha ja Omega tarkoittavat siementä (essenssiä), alkua ja loppua eli viittaavat elämän ja kuoleman kiertokulkuun.

ThÊRION Peto, Haditin personoituma ja Babalonin kumppani

NUIT Jumalatar, ympyrän kehä ja äärettömästi laajeneva potentiaali, sinivartaloinen tähtijumalatar

BABALON Pyhä portto, jumalattaren ilmentymä, Suuri Äiti, seksuaalinen impulssi

HADIT Jumala, jumalkipinä kaiken sisällä, siivekäs auringonkehrä, elämän siemen

PAN Io Pan on alkutekstissä kuvattu Paian, ilolaulu Panille, joka thelemiittisessä yhteydessä tarkoittaa Kaiken jumaluutta. Kabbalistisen ristin lopussa se on tässä rituaalissa yhteenkokoava voima.

Suomennos ei ole suora käännös alkuperäisestä rituaalista. Se sisältää myös omia selityksiäni, jotka koen hyödylliseksi rituaalin kokonaisuuden ymmärtämisen kannalta.

Rituaalin ohjeistus

I osa

Seiso rituaalitilan keskipisteessä kääntyneenä itää kohti. Vedä oikein syvään henkeä ja sulje suusi painamalla oikean käden etusormi alahuulelle. Tämä on Hiljaisuuden merkki (Sign of Silence / Harpokrates / Hoor-Paar-Kraat).

Laske kätesi heilauttamalla se laajassa kaaressa alaspäin. Anna käden kurkottaa kunnolla ulospäin ja taaksepäin. Hengitä samalla voimakkaasti ulospäin ja huuda APO PANTOS KAKODAIMONOS (”Poistukaa, kaikki pahat henget”).

Voit samalla visualisoida, miten huitaisu pyyhkäisee tilan puhtaaksi. Kabbalistisen ristin aikana voit kuvitella, että ympärillesi muodostuu Kabbalan puu ja seisot itse Tiphareth-sefirassa.

II Kabbalistinen risti

Kosketa oikean käden etusormella:
otsaasi ja lausu: SOI (”Sinun”)
sukuelintä ja lausu: Ô PhALLE (”Oi Fallos”)
oikeata olkapäätäsi ja lausu: ISCHUROS (”Mahtava”)
vasenta olkapäätäsi ja lausu: EUCHARISTOS (”Hyvää tekevä”)
Lyö kätesi yhteen ja risti sormesi huutaen IAÔ

III osa

Etene kohti itää. Visualisoi otsallesi pentagrammi.
Tee Horuksen merkki (The Enterer / Sign of Horus ) vetämällä kätesi silmiesi kohdalle, sitten heittämällä ne eteenpäin nojautuen samalla etuviistoon käsivarsien suoristuessa eteenpäin, etusormien osoittaessa horisonttiin. Samaan aikaan astu vasemmalla jalalla askel eteenpäin. Karjaise: ThÊRION
Vedä kätesi takaisin Hoor-Paar-Kraatin eli Hiljaisuuden merkkiin.

Kierrä pohjoiseen ja toista, mutta sano: NUIT
Kierrä Länteen ja toista, mutta kuiskaa: BABALON
Kierrä Etelään ja toista, mutta mylväise: HADIT
Kierrä lopuksi itään, jotta muodostat kehän. Palaa sitten rituaalitilan keskelle ja kohota äänesi ylistyslauluun sanojen IO PAN ja N.O.X:n merkkien kautta: tyttö (Puella), poika (Puer), mies (Vir), nainen (Mulier), lapsi (Isis Rejoicing)

Ojenna kätesi Tau-ristin muotoon (Osiris Slain) ja lausu selkeällä hiljaisella äänellä kreikaksi:

PRO MOU YUNGES (“Edessäni YUNGES”)
OPISÔ MOU TELETARChAI (“Takanani TELETARChAI”)
EPI DEXIA SUNOChEIS (”Oikealla puolellani SUNOChEIS”)
EPARISTERA DAIMONES (“Vasemmalla puolellani DAIMONES”)
PhLEGEI GAR PERI MOU hO ASTÊR TÔN PENTE (”Ympärilläni leimuaa pentagrammi”)
KAI EN TÊI STÊLÊI hO ASTÊR TÔN hEX hESTÊKE. (“Sisälläni loistaa heksagrammi ”)

Samalla kun lausut kunkin lauseen, visualisoi kuhunkin ilmansuuntaan Kaldean Oraakkeleiden jumalallinen prinsiippi. Uusplatonisessa mallissa korkeimmasta jumaluudesta saa alkunsa erilaisia emanaatioita eli jumaluus virtaa alaspäin asteille ja tasoille. Rituaalissa käytetään kosmoksen hierarkiassa toisella tasolla olevia entiteettejä, jotka ovat välittäjiä, initiaattoreita ja inspiraation tuojia abstraktin, käsittämättömän maailman ja havaittavan maailman välillä.

Edessäsi on YUNGES (linnut, ilman elementti), takanasi TELETARChAI, joka tarkoittaa pyhittäjiä (veden elementti). Oikean kätesi puolella SUNOChEIS eli muuttumattomat (tuli) ja vasemman kätesi puolella DAIMONES eli daimonit (maan elementti). Visualisoi ympärillesi pentagrammi ja vartalosi keskikohdalle sisäinen pilari, jonka keskellä rintalastan kohdalla hehkuu heksagrammi.

IV osa

Toista lopuksi Kabbalistinen Risti ja lopeta siten kuten aloitit.

 

Thuleia

Lähteet:
Aleister Crowley: Magick, Book Four Parts I-IV
Sabazius X: The Invisible Basilica of Sabazius X
www.thelemapedia.org

Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku
 


 

 

     
alapalkki