ylapalkki

 

 

 

 

Haastattelu: Maagikon eeppinen elämä

93. Hyvä Frater B, halusin haastatella sinua, koska olet mukana O.T.O.n toiminnassa. Kerropa heti alkuun, kauanko olet ollut mukana ja onko sinulla takataskussa muitakin theleemisiä järjestöjä. Vai onko tätä turha urkkia, jos salaseuroista ei saa kertoa?

Otin minervaali-asteen loppuvuodesta 2015. Teinistä lähtien olen lukenut Crowleytä ja 18-vuotiaasta lähtien olen kokenut itseni thelemiitiksi, mutta silti erinäisistä syistä koin thelemiset piirit hieman luotaantyöntävinä. Minulla oli kai työskenneltävää itseni kanssa, ennen kuin pystyin aidosti hyväksymään theleman ja mitä se sisältää.

Hurahdin teosofiaan ja liityinkin erääseen suomalaiseen teosofiseen järjestöön hurahtaen täysin heidän vapaamuurarillisen seremoniamagiaan. Tätä kautta löysin tieni vapaamuurariuteen. Crowley mainosti aikanaan O.T.O.n opettavan vapaamuurariuden todelliset salaisuudet ja avaimet niiden tulkitsemiseen, joten luonnollisesti olin järjestöön yhteydessä. Ensimmäinen yhteydenotto olikin jo monta vuotta ennen minervaaliani; tällöin Suomessa ei vain ollut mitään toimintaa.

Ainiin, ja kokemukseni on, että O.T.O. todella opettaa avaimet muurariuden mysteerien todelliseen tulkintaan, joten kannatti lähettää sähköposti eräänä iltana mökkisaunan jälkeen.


Miksi Thelema on sinun juttusi?

Thelema on minun juttuni yksinkertaisesti siksi, että hyväksyn Theleman Lain, eli
Tee mitä tahdot on oleva koko Laki
. Asia on juurikin näin yksinkertainen. Thelema EI ole minun juttuni, koska olisin Aleister Crowley fanipoika, tai tykkäisin lukea Crowleyn tai hänen seuraajien kirjoja. Thelema on suurempi asia kuin AC tai kukaan muu henkilö. Thelema on tämän aionin Laki. Thelema on elämän elämistä ja tahdon jokahetkistä toteuttamista.

Aleister Crowleyn kirjoissa on paljon Golden Dawnin seremonialliseen magiaan pohjaavia rituaaleja. Nämä on alun perin annettu Crowleyn oman järjestön (A.'.A.'.) jäsenille harjoitettavaksi, mutta monet thelemiitit tekevät niitä myös. Mutta sinua ei keskustelujemme pohjalta tällainen ritualistiikka nappaa yhtään. Thelemaa voi siis harjoittaa eri pohjalta?

Kuten yllä jo ehdin sivuta asiaa, on thelema nimenomaan Lain hyväksymistä ja oman tahdon toteuttamista. AC antoi hyväksi kokemansa työkalut oppilaidensa käyttöön ja nämä ovat todistetusti toimineet varsin hyvin niille, jotka ovat ottaneet nämä työkalut vastaan. En ole A.'.A.'.:n jäsen, joten en ole koskaan kokenut tarpeelliseksi ottaa niitä laajemmin käyttöön. Toki Golden Dawn oli suuressa osassa teinivuosiani pitkälti D.M. Kraigin mainion Modern Magick -teoksen myötä. Mutta jos rehellisiä ollaan, en ole koskaan tykännyt tehdä LBRP:tä, vaikka se onkin toimiva rituaali. Kaikki työkalut ei vain sovi jokaiseen käteen.

Henkilö voi olla thelemiitti olematta rituaalimaagikko. Tai tantrikko. Tai joogi. Thelemiitti on henkilö joka hyväksyy Lain ja päättää toteuttaa sitä omassa elämässään parhaimmalla mahdollisella tavalla. Jooga ja magia ovat mainiota tapoja tutkia omaa olemustaan ja löytää todellinen tahtonsa. Magia on tapa tiivistää ja kohdistaa tahto jonkin elämän osa-alueeseen jotta voi saavuttaa siitä mestaruuden. Maagikko elää eeppistä elämää. Toisaalta voisi myös todeta, että thelemiitti elää eeppistä elämää, sillä kaikki tahdonalainen toiminta on - Crowleyn määritelmän mukaan - magiaa.

Itselle magia on luonnollisesti keskeinen osa elämääni ja arkipäivääni. Tämä ilmenee lähinnä noituutena.

Suomessa vaikuttaisi olevan yhtäkkiä paljon pöhinää O.T.O.n toimesta. On aktiivista looshitoimintaa ja myös ensimmäisen suomenkielinen Gnostinen Messu järjestettiin keväällä. Mikä tähän aktivoitumiseen on vaikuttanut?

Olen havainnut useaan otteeseen eri traditioissa, että kun jonkin ryhmän ympärille muodostuu vahva egregori, alkaa se vetää asiasta kiinnostuneita puoleensa. Olemme tehneet aktiivisesti aste-initiaatioita ja Gnostista Messua - nämä ovat O.T.O:n ydintehtävä ja omiaan vahvistamaan Suomen leirien egregoria sekä Lain vaikutusta paikallisessa aurassa, niin sanotusti. Hyvän pöhinän luominen on myös yksi sääntökunnan päämääristä, sillä sen tehtävä on toteuttaa ja jakaa theleman Lakia. Sanoisin, että olemme onnistuneet hyvin tässä tehtävässä jos useat ovat löytäneet Lain, tai kiinnostuneet siitä.

Luonnollisesti 2017 ilmestynyt, M.A. Meretvuon toimittama ja Salakirjojen kustantama Uuden Aikakauden Profeetta - käännöskokoelma on ollut suuri ja voitokas osa tätä.

Tee mitä tahdot on oleva koko Laki - se on haaste, ei tervehdys!
Ja muistakaa: Lain ensimmäinen sana on TEE.

93/93


Kiitos Frater B:lle haastattelusta,
17.8.2019

Thuleia


Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku
 


 

 

     
alapalkki