ylapalkki

 

 

 

 

WicCafé yhdistää wiccoja

Pääkaupunkiseudulla on järjestetty parin vuoden ajan WicCafé-tapaamisia eli kahvitteluhetkiä, joissa wiccat ja wiccasta kiinnostuneet tapaavat toisiaan. Tapaamiset ovat kaikille avoimia, samoin silloin tällöin järjestettävät rituaalit. Järjestävä taho kulkee Blogissa ja Facebookissa nimellä Kuparinen Kahvipannu. Nimen takaa löytyy kolmikymppinen wicca-nainen.

Pääkaupunkiseudulla järjestetään kohtalaisesti pakanatapaamisia ja rumpupiirejä. Mistä lähti idea juuri wiccoille ja wiccamielisille suunnatun toiminnan järjestämiseen?

Monissa pakanatapaamisissa osallistujat ovat laajalta skaalalta ja keskusteluissa jokaista asiaa ehditään raapaista pintapuolisesti, rajatumpi "lähtökohta" ehkä auttaa pääsemään joskus vähän syvemmälle. Toinen tärkeä syy oli tunne, että puhetta on enemmän kuin tekemistä. Konkreettinen tekeminen, muiden tapaaminen ja yhteiset rituaalit ovat hauskoja!

Millaisia rituaaleja järjestätte?

Rituaalimme ovat pääosin juhlistuksia. Olemme juhlistaneet vuodenkiertoa sapatteina, tammikuussa kokoonnuimme tervehtimään vuoden ensimmäistä täysikuuta. Itselleni on tärkeä asia, että juhlistuksiin voi osallistua erilaisista taustoista tai maailmankatsomuksista lähtien. Siksi sen suurempaa magiaa ei avoimissa rituaaleissamme tehdä. Käytännössä rituaalit rakentuvat "kaikista wiccakirjoista tutun" yleispakanallisen rungon ympärille.

Olet itse gardnerilainen wicca. Minkä muun tradition edustajia toiminnassa on mukana?

WicCafét ovat tosiaan avoimia kaikille ja tapaamisten teemat ovat, ainakin löyhästi, wiccaan liittyviä. Mutta osallistujien ei tosiaan tarvitse edes kokea olevansa wiccoja, jos aiheet kiinnostavat. Emme siis ihan kauheasti kysele millaisilla nimikkeillä ihmiset itseään kutsuvat. Tiedän kuitenkin, että lähes joka kerta mukana on gardnerilaista ja alexandrialaista wiccaa harjoittavia sekä ainakin asatruiksi, suomenuskoisiksi ja "keittiönoidiksi" itsensä identifioivia. Sekä paljon niitä, joiden omaan polkuun wiccan ajatukset jotenkin sopivat, mutta eivät koe harjoittavansa mitään traditiota.

Millaisia teemoja tapaamisissanne on ollut?

Joskus pidimme kirjamiitin selaten kaikkien suosikkikirjoja, kokoonnuimme myös katsomaan "The Love Witch"-elokuvaa yhdessä. Kissakahvilassa kävimme keskustelemassa kissoista maagisina olentoina. Syksyn teemoista suosikkini oli varmaankin "Kehä ja pyhät tilat" -kerta, jossa keskustelu oli paitsi polveilevaa myös antoisaa aiheesta.

Käyt paljon wiccojen tapahtumissa myös ulkomailla. Voisitko suositella jotakin tiettyä tapahtumaa tai kertoa millaisia tuulia kansaninvälisellä wiccakentällä on tällä hetkellä?

Oma "noitaperheeni" on tosiaan kovin kansainvälinen ja reissaan sekä pelkästään wiccoille suunnatuissa tapahtumissa että yleisemmissä pakanatapahtumissa. Children of Artemis -organisaation "Witchfest" on mielestäni hyvä, helppo ja tarpeeksi kevyt tapahtuma ensimmäiseksikin tapahtumaksi (seuraava järjestetään syksyllä 2019). Päivän luennoilla ja työpajoissa oppii varmasti jotakin uutta ja illalla pääsee tanssimaan!

Kolme lempikirjaasi wiccaan tai muuhun okkultismiin liittyen?

Kolme kirjaa, joihin tulee palattua useamman kerran vuodessa eri syistä ovat ehkä Dion Fortunen Sea Priestess, Israel Regardin Practical Magic ja The Writings of Austin Osman Spare. Kuitenkin, jos "wiccan roolissa" pitäisi antaa kirjasuositus, niin varmistaisin, että Gerald Gardnerin A Goddess Arrives ja High Magic's Aid on luettu!

 

Lisätietoa:

Kuparinen Kahvipannu
Kuparinen Kahvipannu Facebookissa
Sähköposti: wiccafe.hki(a)gmail.com

Thuleia

Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku