thuleia, thuleiantupa, luonnonuskonnot, wicca, noituus, shamanismi, riimut, magia, thelema shamanismi, noituus, luonnonuskonnot noituus, wicca, luonnonuskonnot luonnonuskonnot, yrtit,  magia, voimaeläimet, seidat mytologia, shamanismi, kuu, wicca, noituus, saamelaisuus, jumalattaret, pakanuus

 

 

 

 

Tee itse: maagiset huuhteluaineet

Pyykinpesu on helppo tapa yhdistää arjen kotitöihin ripaus magiaa. Eteerisillä öljyillä tai tuoreilla yrteillä rikastetut omatekoiset huuhteluaineet ovat kätevä ja tuoksuva tapa yhdistää aromaterapia, kasvien maagiset ominaisuudet ja terapeuttiset vaikutukset. Huuhteluaineen tekeminen on helppoa, halpaa ja ekologista.

Etikan ominaisuuksia

Huuhteluaine valmistetaan vedestä ja pöytäviinaetikasta. Etikka on varsinainen monitaituri, sillä se poistaa pesukoneesta saostumia ja pyykkiaineen jäämiä. Se myös poistaa hajuja, tahroja ja hometta ja jättää pyykin ihanan pehmeäksi kuten huuhteluaineet yleensäkin, mutta ei jätä pyykille kalvoa tai tuoksua. Etikan oma kitkerä tuoksu häviää pyykin kuivuessa. Tuoksu vaatteeseen saadaan eteerisestä öljystä, joka valitaan oman intention ja mieltymysten mukaisesti. Etikan hyviä puolia on myös sen halpuus ja antiseptisuus. Se ei allergisoi tai ärsytä ja vähentää vaatteiden sähköisyyttä.

Huuhteluaineen perusresepti

1 dl vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
15-20 tippaa eteeristä öljyä

Sekoita ainekset yhteen. Säilytä tiiviissä lasipullossa tai karahvissa. Hölskytä kunnolla sekaisin jokaisella käyttökerralla. Annostele 0,5dl huuhteluainelokeroon. Lasipulloon voi laittaa eteerisen öljyn lisäksi suoraan kyseisen yrtin oksia tai sitruunasta esimerkiksi kuoresta leikattuja viipaleita.

Huuhteluaineeseen sopivat eteeriset öljyt

Laventeli
Vastaavuudet: Maskuliininen, Merkurius, ilman elementti
Vaikutukset: rauhoittava, tasapainottava, poistaa stressiä ja masennusta, uni, rakkaus, suoja, puhdistus
Käyttö: lakanat, univaatteet

Sitruuna
Vastaavuudet: Feminiininen, Kuu, veden elementti
Vaikutukset: piristävä, puhdistava, ystävyys- ja rakkaussuhteet, masennusta poistava
Käyttö: kierrätetyt ja saadut vaatteet ja tekstiilit, puhdistusta kaipaavat vaatteet, keittiötekstiilit

Rosmariini
Vastaavuudet: Maskuliininen, Aurinko, tulen elementti
Vaikutukset: suojelu, piristää henkisesti ja fyysisesti, rakkaus, intohimo, mielen voimien ja tahdon vahvistaminen, eksorsismi, parantaminen, rauhalliset ja voimakkaat unet
Käyttö: urheiluvaatteet, kodin tekstiilit, hyvä yleistuoksu

Bergamotti
Vastaavuudet: Maskuliininen, Merkurius, ilman elementti
Vaikutukset: masennuksen poistaminen, virkistys, vauraus, onnistuminen
Käyttö: työvaatteet, verhot, matot

Piparminttu
Vastaavuudet: Maskuliininen, Merkurius, Tulen elementti, Pluto (jumala)
Vaikutukset: piristää fyysisesti ja henkisesti, kirkastaa ajatuksia, käytetään pahoinvointiin, puhdistamiseen ja parantamiseen. Liitetään hyviin henkiolentoihin ja tulevaisuuden tietämiseen sekä matkustamiseen liittyvään magiaan
Käyttö: tyynyliinat ja univaatteet (kannattaa kokeilla raikastaako vai piristääkö liikaa), matkustusvaatteet, tekstiilit joista poistetaan negatiivisuutta, hyvä yleistuoksu

Tuoksujen vaikutus ja kokeilu

Eteeriset öljyt ja yrttien tuoksu vaikuttavat pääasiassa hajuaistin kautta. Tuoksu vaikuttaa aivojen limbiseen järjestelmään ja sitä kautta suoraan mieleen sekä tunteisiin. Kosketuksen kautta eteerisen öljyn vaikutus ei välity huuhteluaineen kautta, sillä öljyä jää tekstiiliin vain vähän ja suurin osa siitäkin vaihtuu pois.

Huom. Raskaana olevien ja allergisten kannattaa käyttää öljyjä varoen. Öljyjä kannattaa karttaa myös ihan pienten lasten ja vauvojen tekstiileissä. Siitepölyallergikot ja astmaattiset voivat reagoida laventelin tuoksuun, joten sitäkin kannattaa testata varovasti aluksi. Testata voi niin, että pesee yksittäisen tekstiilin käsin ja laittaa huuhteluveteen suoraan pari tippaa eteeristö öljyä ja t-lusikallisen etikkaa.


Thuleia


Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku