thuleia, thuleiantupa, luonnonuskonnot, wicca, noituus, shamanismi, riimut, magia, thelema shamanismi, noituus, luonnonuskonnot noituus, wicca, luonnonuskonnot luonnonuskonnot, yrtit,  magia, voimaeläimet, seidat mytologia, shamanismi, kuu, wicca, noituus, saamelaisuus, jumalattaret, pakanuus

 

 

 

 

Kuukauden riimu

Kuukauden riimunosto on yksi tapa tutustua riimujen vaikutuksiin omassa elämässä. Riimunoston voi tehdä joka kuukaudelle aina kuun alussa tai vaikkapa koko vuodelle kerralla. Tärkeintä on paneutua huolella kunkin riimun merkitykseen, kirjata havainnot ja lopuksi summata yhteen kuluneen kuukauden tunnelmat.

Monelle sopivin tapa on nostaa kolmen kuukauden riimut kerralla. Esimerkiksi talvipäivänseisauksena nostetaan riimut tammikuulle, helmikuulle ja maaliskuulle. Maaliskuun loppuun sijoittuva kevätpäiväntasaus taas antaa sopivan ritualistisen vuoden taitekohdan nostaa kolmen seuraavan kuukauden riimut ja syventyä toviksi niiden äärelle.

Nosto etukäteen - summaus jälkikäteen

Kun nostat riimun, kirjaa ylös sensuroimatta kaikki havaintosi ja mielikuvasi. Käytä apunasi tarvittaessa riimukirjallisuutta tai tutki kunkin riimun merkityksiä netistä. Kiinnitä myös huomiota riimun muotokieleen. Mitä riimun muoto voisi merkitä tässä elämäntilanteessasi? Kehottaako se johonkin? Voit ajatella, että kuukauden riimu ei määrää kohtaloasi, mutta antaa vinkkejä niistä asioista, jotka voivat tulla lähiviikkoina vastaan, tai joita olisi suotuisaa toteuttaa.

Kuukauden aikana kannattaa kirjata havaintoja päiväkirjaan. Kuun viimeisenä päivänä voi summata ylös loput ajatukset. Miten riimu ilmeni kuunkierron aikana? Miten omat energiat ja arjen teemat lomittuivat siihen? Teitkö tietoisia päätöksiä tai tekoja, jotka liittyivät riimun edustamiin asioihin?

Kuukauden tietoinen riimuvalinta

Asetelman voi myös kääntää päälaelleen. Ei nostetakaan summissa riimua ja antauduta tutkimaan sen tarjoamia mahdollisuuksia, vaan valitaan tietoisesti riimu tulevalle kuukaudelle. Tällöin pohditaan riimujen ominaisuuksia ja valitaan se, jonka edustamia asioita halutaan omaan elämään tulevan kuukauden aikana.

Jos vaikkapa tietäisin käyttäväni huhtikuussa paljon aikaa yliopiston pääsykokeisiin pänttäämiseen, valitsisin kuukauden riimukseni Ansuz-riimun. Kokisin sen luovan otolliset olosuhteet kommunikaatiolle ja oppimiselle, sekä yhdistävän arkisen ponnistuksen sellaiseen luovaan kipinään, jolla voisi olla pidempi vaikutus elämänuraani ja sisäiseen opettajaani.

Riimujen sijaan harjoituksessa voi käyttää esimerkiksi Tarot-pakan valtteja.

 

Lisää aiheesta:

Osta riimusetti Thuleian Puodista
Miten riimuneuvonpito toteutetaan?

 


Thuleia

Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku