thuleia, thuleiantupa, luonnonuskonnot, wicca, noituus, shamanismi, riimut, magia, thelema shamanismi, noituus, luonnonuskonnot noituus, wicca, luonnonuskonnot luonnonuskonnot, yrtit,  magia, voimaeläimet, seidat mytologia, shamanismi, kuu, wicca, noituus, saamelaisuus, jumalattaret, pakanuus

 

 

 

 

Noituus ja wicca

Wicca on mediassa kenties näkyvin uuspakanallinen uskonto. Wicca voidaan karkeasti jakaa traditionaaliseen wiccaan ja neowiccaan - josta jälkimmäinen on usein eklektistä (useista lähteistä kokoavaa). Traditionalistit puolestaan toimivat tradition perinteen mukaisesti ja opiskelevat covenissa kulkevaa tietoutta.

Wiccan lisäksi noituudessa on useita muitakin traditioita ja suuntauksia. Esimerkiksi italialaisen strega-suuntauksen juuriin voit perehtyä Aradia-artikkeleissa. Suomessa shamanismia on kutsuttu ennen vanhaan noituudeksi, mutta käytän tällä sivustolla siitä shamanismi-termiä erottaakseni sen länsimaisesta noituudesta ja wiccasta.

Artikkelit:

Wiccan syntyhistoria
Wiccan traditiot esittelyssä
Faktoja & Fiktiota wiccasta
Yksin vai ryhmässä?
Aradia - osa 1
Aradia - osa 2
Sarvipäisen jumalan evoluutio
Traditionaalinen wicca Suomessa

Magiaa ja rituaaleja:

Wiccan rituaalivälineet
Puhdistautuminen ja suojaaminen
Rituaalitekstit
Rituaalijuomia

Nukkemagiaa
Saunamagiaa

Juhlapyhiä:

Imbolc
Ostara
Beltane
Litha
Lughnasadh
Mabon
Halloween ja Samhain
Yule

Huom! Sivuston tekstit ja kuvat ovat tekijänoikeuslain alaisia. Ilman lupaa kopioiminen on kielletty. Lyhyitä lainauksia tehdessä on kohteliasta mainita lähteenä sivuston nimi.

-täsmähaku